Goed werk van Achillesdames

12 oktober 2014 om 00:00 Sport

GORINCHEM - De Achillesdames wisten op 12 oktober het bezoekende DES'72 op een nederlaag te trakteren.

In de eerste helft speelde Achilles dominant en kon vaak uit break-outs scoren.Op het natte veld waren dit handelingen met risico op uitglijden. Toch wist Inga Lavarini zeven keer op deze wijze een doelpunt te maken.

Nadat de dames bij 11-6 gerust hadden, kwam DES'72 terug in de wedstrijd. Het werd zelfs 12-9, maar Achilles liet het hier niet bij zitten. Door mooi samenspel kon de voorprong groter gemaakt worden. DES'72 ging te fors ingrijpen en zodoende moest scheidsrechter van Miltenburg drie keer een Papendrechtse speelster naar de kant sturen. Ook gebeurde dit twee keer aan Achilleszijde. Na twee strafworpen voor DES'72 werd de eindstand 18-11.

Achilles heeft in de eerste helft van de veldcopetitie vier wedstrijden gewonnen en hierdoor de middenmoot bereikt. In het voorjaar van 2015 wordt deze competitie voortgezet.