Ruime zege Schelluinen op Kerkwijk

12 oktober 2014 om 00:00 Sport

SCHELLUINEN- De manschappen van coach Eric van Genderen wonnen zaterdag ruim van Kerkwijk. Daardoor staan de Scaluners stevig op de tweede positie in de vierde klasse D en is koploper Focus '07 binnen schootsafstand gekomen. Damiën de Jong was zaterdagmiddag met een valse hattrick de grote man op sportpark Scalune. Al binnen het kwartier had de ex-SteDoCo speler zijn eerste binnen liggen (1-0). Kerkwijk, dat deze voetbaljaargang goed begon, deed in de 15de minuut in de persoon van Nick van Es iets terug (1-1), maar het was wederom De Jong die de thuisploeg aan de leiding bracht (2-1). Vlak voor rust had Van Eck voor de bezoekers de 2-2 op de schoen, maar hield zijn kruit droog. In de daarop volgende Schelluinse aanval bracht Yoeri Duyzer niet alleen de 3-1 ruststand op het bord, maar gaf tevens de genadestoot aan het tot dan toe goed partij gevende Kerkwijk. Na de thee was het gedaan met de bezoekers en liep de thuisploeg door treffers van Melvin Scheffers (4-1) en De Jong (5-1) uit naar een ruime overwinning.