Unitas in slotfase alsnog onderuit

12 oktober 2014 om 00:00 Sport

GORINCHEM- Promovendus Unitas verloor zaterdag voor de vijfde maal en is nu hekkensluiter in de tweede klasse F. Op het Mandemakers Sportpark leek de ploeg van coach Richard van Gils lang af te stevenen op een puntendeling met de nummer laatst SV Capelle. In de laatste minuut straften de Sprang Capellenaren echter een onachtzaamheid in de Gorcumse verdediging gedecideerd af. De roodbroeken begonnen uitstekend aan het duel. Al in de vierde minuut lag de openingstreffer achter de Brabantse sluitpost Erik Kuysten. Mohamed Boukrouche bediende Patrick Zwart op maat, waarna laatstgenoemde de bal fraai binnen krulde (0-1). Het eerste half uur waren de bezoekers de bovenliggende ploeg, maar verzuimden de score een beter aanzien te geven. Precies op het half uur viel echter de gelijkmaker binnen. Het was Jory Broeders die aan het eind van een fraaie aanval stond (1-1). Nog voor rust had Boukrouche de 1-2 op de schoen, maar zag zijn inzet via de paal naast gaan. Na de kantwissel zakte de wedstrijd tussen beide laagvliegers naar een bedenkelijk niveau en leek de wedstrijd met een 1-1 stand de eindstreep te gaan halen. In de slotminuut ging Jordanis Moschatsis echter namens Unitas in de fout door de bal te zacht terug te spelen op doelman Lex Kramers. Invaller Kanistan Mutnthulingan was er vervolgens als de kippen bij en tekende de 2-1 eindstand aan.