Jogadores CF onderuit in roodgekleurde derby

13 oktober 2014 om 00:00 Sport

WERKENDAM - Jogadores CF heeft wederom punten gemorst. De formatie van coach Paul Janssen verloor vrijdagavond met 4-3 van CFM Transito. Het is na het verlies tegen ZVG de tweede nederlaag van het seizoen in de Topklasse.

Door Tim Hartman

De beginfase was er eentje waarin de keepers zich onderscheidden. Kansen waren er aan beide kanten, maar doelpunten bleven uit. Het was de thuisploeg die na tien minuten een voorsprong nam. Een afvallende bal werd keurig in het hoekje geschoven.

Er had voor rust veel meer gescoord kunnen worden, maar het was na de 1-0 alleen nog Remie Schuurman die het net wist te vinden. Door een prachtige loopactie van Yoesef Pyla kon Remie de bal in de linkerkruising schieten. 1-1 was daarmee de ruststand. En dat was vooral aan de keepers te danken.

Waar er voor rust ook al twee gele kaarten vielen, ging de scheidsrechter ook in de tweede helft vrolijk door met het tonen van zijn kaarten. Jogadores CF speelde bovendien zelf een enorm matige partij en speelde vooral tegen zichzelf. De 2-1 en 3-1 van de Werkendammers zorgden daarnaast ook niet echt tot Gorcumse vrolijkheid.

Jogadores CF toonde echter veerkracht en het was Mergim Shala die door een combinatie met Jeffrey Scheffers de aansluitingstreffer verzorgde. Het bleek tevens het laatste wapenfeit van Jeffrey. Hij werd met zijn tweede gele kaart terecht naar de kant gestuurd.

En daar bleef het niet bij voor Jogadores CF. De Gorcumers kregen in dezelfde fase zowel de 4-2 als nog een rode kaarten te verwerken. Ditmaal kreeg Jamy Goemaat zijn tweede gele kaart.

De slotfase was een behoorlijke chaos. CFM Transito kreeg ook een rode kaart waarna Remie Schuurman nog voor de 4-3 zorgde. De assistent-scheidsrechter had echter geen enkel idee hoe de tijdstraffen in elkaar staken en CFM Transito liep ineens weer met een compleet team. Nadat dat complete team de 5-3 dacht te scoren, begon er bij de scheidsrechter ook een belletje te rinkelen. Een heleboel ophef was het gevolg, de 5-3 werd afgekeurd en het eindsignaal klonk. Wat overbleef was de 4-3 stand. In het voordeel van CFM Transito.