Unitas laat punten liggen tegen hekkensluiter

13 oktober 2014 om 00:00 Sport

GORINCHEM- Het lek bij Unitas is nog steeds niet boven. Zondag kwam de Molenvlietploeg tegen hekkensluiter Oosterhout niet verder dan een mager 1-1 gelijkspel. De zondag tweede klasser die altijd bol met ambities aan de seizoenstart staat, moet met maar één overwinning, drie gelijke spelen en twee nederlagen op zak voorlopig genoegen nemen met een bijrol in 2E. De ploeg die na zondag terug te vinden is op een tiende positie op de ranglijst, acht punten achter koploper MOC'17, beschikt op papier weliswaar over een goede spelersgroep, maar snakt naar de broodnodige driepunters. Ook tegen het nog puntloze Oosterhout wist de ploeg van coach Ries Fok niet te imponeren. Terwijl de bezoekers in de beginfase een kans hadden laten liggen, kwamen ze even later wel op voorsprong. In de 18de minuut zag de Gorcumse defensie er niet goed uit en verscheen Mernik Kizilcik alleen voor Unitas sluitpost Ruud Verberk (0-1). De thuisploeg moest vervolgens in de achtervolging. De dwang om langszij te komen kwam het spel van de roodbroeken echter niet ten goede. Toch kwamen er kansen. Tim Saaman kreeg een enorme kop kans, maar miste. Vlak voor rust was het dan toch raak. Een verre ingooi van Stefan van Hulst belandde bij aanvoerder Christiaan Perrier die voor het Brabantse doel niet alleen zijn eigen kans creëerde, maar deze ook afdrukte (1-1). Na de thee zakte het duel verder door de ondergrens. Toen de bezoekers met tien kwamen te staan, rood was er voor Angelo Ernst, was het eenrichtingsverkeer op Molenvliet. Kansen waren er vervolgens voor Hicham Fahrou, Corné van Horik en Perrier, maar die resulteerden niet in de zo verlangde voorsprong, zodat de ruststand tevens de eindstand werd.