Diamanten huwelijksjubileum echtpaar Golverdingen - Koning

16 oktober 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Locoburgemeester Eva Dansen bezocht onlangs het echtpaar Golverdingen - Koning om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum. Beide echtelieden zijn geboren en getogen in Spijk. Ook na hun trouwen zijn ze in Spijk blijven wonen. Het echtpaar woont inmiddels gescheiden door de ziekte van de heer Golverdingen. Sinds 1,5 jaar is hij woonachtig in 't Gasthuis. Mevrouw Golverdingen woont nog zelfstandig in Spijk, maar zij is nog iedere dag bij haar man. Ze gaan dan samen wandelen of naar hun geliefde volkstuin 'Onze Vrije Tijd'.

De heer Golverdingen heeft heel zijn werkzame leven gewerkt als vrachtwagenchauffeur bij de firma Tromp in Spijk. Mevrouw Golverdingen - Koning ging na hun trouwen thuis voor de kinderen zorgen en runde het huishouden. Hun huwelijksjubileum hebben zij gevierd in het Grand café van het Gasthuis in het bijzijn van naaste familie en vrienden.

Het echtpaar heeft 2 zoons en 3 dochters. En daarnaast 2 kleinzoons en 5 kleindochters op wie ze allemaal hebben opgepast vroeger. Met al hun kleinkinderen hebben ze een goede band. Ook hebben zij een achterkleindochter.

Maar hiermee is het verhaal nog niet af. Vanmiddag kwam ook de burgemeester van Lingewaal, Mevrouw Van Ruijven-van Leeuwen, op bezoek om het echtpaar

te feliciteren. Het echtpaar staat immers in twee gemeenten ingeschreven. De heer Golverdingen in Gorinchem (Gasthuis) en mevrouw in Spijk (Lingewaal). Dus hiermee vallen zij onder twee burgemeesters. Gelukkig kwam mevrouw Van Ruijven-van Leeuwen niet ook met een taart, maar met een prachtig boeket bloemen. Toch wel een bijzondere dag voor het echtpaar. Twee burgemeesters over de vloer.

advertentie
advertentie