Auto botst op vrachtwagen op Merwedebrug bij Gorinchem

14 oktober 2014 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Een auto is maandagmiddag 20 oktober achterop een vrachtwagen gereden op de A27 bij Gorinchem. Bij het ongeval, dat rond 15.30 uur gebeurde op de Merwedebrug, werden de brandweer, politie en ambulancedienst uit de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant ingezet. Een gealarmeerde ambulance uit Zuid-Holland Zuid en de opgeroepen traumahelikopter uit Nijmegen werden gecanceld. 

De betrokkenen werden door de ambulancedienst nagekeken. Voor zover bekend vielen de verwondingen dusdanig mee dat ziekenhuisopname niet nodig bleek te zijn. De brandweer wist met een hydraulische spreider een verwrongen stalen balk van de aangereden vrachtwagen weer recht te buigen. De vrachtwagen kon hierop op eigen gelegenheid verder rijden. 

Het ongeval zorgde voor veel vertraging in het verkeer. De rijbaan in de richting van Utrecht, waarop het ongeval plaatsvond, werd ruim een uur lang volledig afgesloten. In beide richtingen ontstonden files van ruim tien kilometer. Een uur na het ongeval nam een bergingsbedrijf de zwaar beschadigde auto mee en kon de weg weer worden vrijgegeven.

advertentie
advertentie