Burgemeester opent als ambassadeur de Week van de Dialoog

21 oktober 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - In Theater Peeriscoop openden Fred Delfgaauw en burgemeester Anton Barske onlangs de dialoog over Geluk in Gorinchem. In huiselijke setting, compleet met haardvuur, vroeg theatermaker Fred Delfgaauw wat de burgervader gelukkig maakte in zijn werk, maar ook persoonlijk. De dialoog met de burgemeester vormde de opmaat voor de Week van de Dialoog die plaatsvindt van 7 t/m 13 november.

Ongeveer 60 bezoekers leerden de burgemeester persoonlijker kennen. Zo bleek hij blij verrast te kunnen worden van wild. Culinair geluk werd direct geregeld: de chef-kok van Le bon Apart bracht ter plekke kleine wildsnacks. Hierna ontstond een boeiend gesprek over geluk voor de stad, dat gemeente en politiek zich rekenschap moeten geven dat hun werk het geluk van de inwoners raakt, maar ook over de eigen verantwoordelijkheid van mensen om hun geluk te vinden.

Voorafgaand aan het gesprek werd Anton Barske benoemd tot ambassadeur van Gorinchem in Dialoog. Als burgemeester zet hij zich van harte in voor meer en persoonlijker verbindingen tussen de inwoners van Gorinchem.

Mensen die zelf aan een dialoog willen mee doen kunnen vanaf 7 t/m 13 november terecht bij 13 dialoogtafels. Verspreid door de hele stad wordt dan gesproken over "Geluk is ...".

Meer informatie is te vinden op www.gorinchemindialoog.nl.

advertentie
advertentie