Afbeelding
Janus Visser/BDU

Proef met blauwe zone Piazza center

22 oktober 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - De gemeente en de winkeliers gaan van 17 november tot en met 17 mei 2015 een proef houden met een blauwe zone rondom het Piazza center. De blauwe zone komt voor (zijde Banneweg) en achter (wijnkoperstraat) het Piazza center en op het parkeerdek. Met de proef komt de gemeente tegemoet aan een grote wens van de winkeliers om parkeerplekken beschikbaar te krijgen voor mensen die een kort bezoek willen brengen aan het Piazza.

De parkeerdruk rondom het winkelcentrum is hoog. Er is vaak te weinig parkeergelegenheid voor mensen die kort willen parkeren. Voor een groot deel wordt dit veroorzaakt door langparkeerders die de beschikbare parkeerplekken een hele dag bezetten.

Wethouder Verkeer en Vervoer Hans Freije: ,,Door de proef met de blauwe zone zal straks blijken of meer kortparkeerders gebruikmaken van de beschikbare parkeergelegenheid. Dat zou prettig zijn voor de ondernemers. Ook mensen die een kort bezoek willen brengen aan de omwonenden van het Piazza centrum kunnen straks hopelijk makkelijker een plekje vinden."

De maximale parkeertijd in de blauwe zone bedraagt twee uur. Na afloop van de zes maanden evalueren de gemeente en winkeliers of de proef succesvol is. Bezoekers en omwonenden kunnen aangeven hoe zij tegenover de blauwe zone staan via een enquête en interviews. De gemeente neemt alle input zoveel mogelijk mee en zal pas na de proef een definitieve beslissing nemen.

Alle direct omwonenden van het Piazza center hebben een brief gekregen over de plannen. Om de omwonenden en andere geinteresseerden te informeren over de plannen, vindt er een inloopbijeenkomst plaats op 30 oktober in de centrale hal van het Gildenplein (sporthal) tussen 16:00 uur en 17:30 uur en tussen 19:00 uur en 20:30 uur.

advertentie
advertentie