Duitse topkeukens in beeldbepalend pand

21 oktober 2014 om 00:00 Ondernemend

Het historische pand, waarin voorheen notaris Westbroek gevestigd was, heeft begin dit jaar een grondige restauratie ondergaan. Veel van de oorspronkelijke details, waaronder het fraaie ornamentenplafond, zijn in de oude staat teruggebracht. Er zijn drie belevingsruimten ingericht, elk met een bijzondere keukenpresentatie. In de stijlkamer krijgen de klanten een goed beeld van de vele mogelijkheden die Poggenpohl hen te bieden heeft. Het authentieke karakter van het pand en de strak vormgegevens keukens zijn perfect met elkaar in harmonie.

GORINCHEM - In een beeldbepalend pand aan de Arkelstraat 77 is IJkelenstam Keukens gevestigd. Eigenaar van de Poggenpohl Studio is Urjan IJkelenstam. Hij heeft twintig jaar ervaring in de keukenbranche en vindt het mooi dat hij de opgedane kennis nu kan aanwenden binnen zijn eigen bedrijf. Urjan: ,,Ik heb voor dit Duitse topmerk gekozen vanwege de schitterende materialen, het internationale design en de ongeëvenaarde kwaliteit."

Drie kamers, drie belevingswerelden. In de eerste kamer wordt wit hoogglans gecombineerd met matzwart en roestvrijstaal. De tweede opstelling bestaat uit een hoge kastenwand in mat taupe en een kookeiland in puur wit. Bij de derde optie ligt het accent op natuurlijke materialen. Notenhout, natuursteen en een industriële gietvloer zorgen samen voor een perfecte match. ,,Elke keuken is uniek", aldus Urjan. ,,Met de opening van deze zaak is voor mij een droom werkelijkheid geworden. Ik heb bewust voor Gorinchem gekozen vanwege het culturele karakter van de binnenstad én de centrale ligging. Mijn klanten komen namelijk uit het hele land."

Hij vervolgt: ,,Naast de Poggenpohl keukens verkoop ik apparatuur van hoogwaardige merken als Miele, Gaggenau, Bora en Siemens. Klanten kunnen hier kennismaken met innovatieve en revolutionaire kooktechnieken. De kookveldafzuiging van Bora, die ervoor zorgt dat kookluchtjes in het werkblad verdwijnen, is daar een goed voorbeeld van."

,,Ik hecht er veel waarde aan dat klanten zich hier thuis voelen en geïnspireerd worden door de wijze waarop de belevingsruimten zijn ingericht", laat Urjan enthousiast weten. ,,In mijn vak is luisteren heel belangrijk omdat de smaak van de klant moet worden weerspiegeld in de keuken. Ontwerpen is mijn passie. Ik help de klant met veel plezier met het maken van de juiste keuzes. Schetsen doe ik uit de vrije hand omdat mijn ideeën op die manier het best tot leven komen. Bij mijn ontwerpen houd ik er rekening mee dat de keuken steeds vaker een woonfunctie krijgt. Voor de realisatie werk ik samen met een vast team vakmensen." IJkelenstam Keukens is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en 's avonds op afspraak. Zie ook www.ijkelenstamkeukens.nl.

advertentie
advertentie