Positieve verhalen in TOF

23 oktober 2014 om 00:00 Activiteiten

GORINCHEM - In theater 't Pand zijn komende week weer twee voorstellingen te zien.

Mark van de Veerdonk - TOF, vrijdag 31 oktober

De nieuwste voorstelling van Mark van de Veerdonk is en heet TOF. De cabaretier heeft namelijk schoon genoeg van al dat gesomber. De een moet zijn huis verkopen om zijn hypotheek te kunnen betalen, een ander kan slechts nog met moeite zijn veters strikken omdat het harde stukje aan het uiteinde weg is - allemaal heel erg - maar waarom moet iedereen zo doorzaniken over al dat klein leed? Spreek je iemand dan gaat het binnen de kortste keren over zijn vastgelopen afritsrelatie, die onleesbare IKEA montage-instructie of andere mislukte mensdaden tegen de misselijkheid. Volgens de Brabantse cabaretier is er onderhand genoeg gezeurd. In TOF belooft Van de Veerdonk enkel positieve verhalen en gedachten voor het voetlicht te brengen. Deze kersverse show wordt dus, als het goed is, een ware verademing.

Aanvang vanaf 20.30 uur

Inkom € 9.50

Patrick Nederkoorn - Code Rood, zaterdag 1 november

In 'Code Rood' vraagt Patrick Nederkoorn zich af waar hij in godsnaam is aanbeland. Door in het gevlij te willen komen van zo ongeveer iedereen op aarde, is hij volkomen van zichzelf vervreemd. Hij gaat zeer omzichtig recht op zijn doel af, zijn harde eisen zijn van boter en zijn rechte rug is van elastiek. Maar onderhuids woekert een vernietigend oordeel over de mensen die hij steeds weer probeert te pleasen.

Nederkoorn vertelt als een wervelwind over zijn politieke carrière, zijn verbroken relatie, over Boer zoekt vrouw. En over hoe hij steeds weer op een T-splitsing komt: kiest hij zijn eigen weg of gaat hij met de massa mee. Ook vanavond. Alarmfase zoveel, storm op komst. Durft deze windvaan eindelijk zijn eigen koers te waaien, ook al is het Code Rood?

Aanvang 20.30 uur

Inkom € 9.50

Filmhuis: 12 years a slave, dinsdag 4 november

12 Years a Slave is gebaseerd op het ongelofelijke verhaal van Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor). Hij leefde in de 19e eeuw, voorafgaand aan de Amerikaanse burgeroorlog, als vrije zwarte man met zijn gezin in New York. Dan wordt Solomon ontvoerd en verkocht als slaaf in het zuiden. Hij vecht om niet alleen te overleven, maar ook zijn waardigheid te behouden. Als slaaf wordt hij geconfronteerd met de verschrikkelijke wreedheid van een slaveneigenaar (Michael Fassbender) en onverwachte vriendelijkheid. Na 12 jaar ontmoet hij een Canadees (Brad Pitt) die zijn leven voorgoed verandert.

Aanvang 20.15 uur

Entree € 7.00 incl. kopje koffie of thee

advertentie
advertentie