Enquête over mobiel bereik op site Stadsbelang Gorinchem

24 oktober 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - Stadsbelang Gorinchem verneemt al langer geluiden in Gorinchem dat de bereikbaarheid voor mobiele telefoons problemen oplevert. Met name bewoners en ondernemers aan de oostzijde in de binnenstand hebben moeite om een geslaagde verbinding te krijgen met het netwerk. Dat is vervelend, maar kan

ook grotere problemen opleveren als je echt 112 nodig hebt.

Een van de redenen zou zijn, dat door de nieuwbouw aan het Nonnenveld op de voormalige zusterflat van 't Nieuwe Gasthuis de verbindingsapparatuur is verdwenen. Aanpassingen zijn elders in de stad gemaakt om de slechte verbindingen te verbeteren. Alleen deze blijken onvoldoende te zijn om het probleem op te vangen. Meerdere bewoners moeten daardoor hun huis uit of tegen het raam gaan staan om een correcte verbinding te maken. Ondernemers moeten vaak met pinautomaat en klant de straat op om een betaling geregeld te krijgen.

Stadsbelang Gorinchem vindt het belangrijk dat vertrouwd kan worden op een juist mobiele netwerkverbinding in Gorinchem en roept bewoners en ondernemers op om een korte vragenlijst in te vullen. Inmiddels is ook duidelijk geworden dat ook andere delen van Gorinchem kampen met de communicatie. Met de gegevens wil Stadsbelang Gorinchem stappen gaan ondernemen om te komen tot een oplossing voor het probleem.

De enquête wordt gehouden van 23 oktober tot 13 november en kan worden ingevuld op de site www.stadsbelanggorinchem.nl

advertentie
advertentie