SVW en Arkel stellen teleur in derby

25 oktober 2014 om 00:00 Sport

GORINCHEM - Met de 1-1 eindstand kregen SVW en Arkel exact wat beide ploegen verdienden: één schamel puntje. Beide derde klassers, die bekend staan om hun voetballend vermogen, schotelden de vele toeschouwers een meer dan matige derby voor. Lang leek een door Bjorn Trapman verzilverde strafschop voldoende om de punten op Molenburg te houden. In de absolute slotfase was het de Arkelse topscoorder Joey Assendorp die alsnog de verdiende gelijkmaker binnen schoot.

door Gerard Droog

Zowel Arkel als SVW hebben dit seizoen een duidelijke doelstelling. De vorig seizoen gedegradeerde Gorcumers willen zo snel mogelijk weer de stap omhoog maken. Voor het gepromoveerde Arkel is handhaving het grootste goed. ,,Er ligt geen druk op de ploeg. Wij zijn het seizoen prima begonnen, maar hebben nog 20 wedstrijden voor de boeg," was voor aanvang de nuchtere reactie van Arkel coach Jerôme Ceton. Op papier leek het treffen een blikvanger te worden. Beide ploegen beschikken over veel voetballend vermogen, maar de ruim 150 toeschouwers werden door de 22 acteurs, een aantal dat later tot 20 gedecimeerd zou worden, onaangenaam verrast. De wedstrijd verzandde in een troosteloze pot voetbal met aan beide kanten veel balverlies en weinig kansen. Tot overmaat van ramp deelde ook de arbitrage mee in de complete malaise binnen de lijnen. Aan inzet ontbrak het van beide kanten niet, maar van enig voetbalgogme was geen enkele sprake. Het enige hoogtepunt voor de thee viel in de 17de minuut te noteren toen Bjorn Trapman binnen de Arkelse zestien door Faby Kelder onderuit werd gehaald. Het slachtoffer zelf schoot de toegekende strafschop, via de vingertoppen van sluitpost René Sijnke, tegen het Arkelse net (1-0). Vijf minuten na rust kwamen de bezoekers met tien te staan toen Michael Boon met een vliegende tackle op Jordi Melkert met direct rood mocht vertrekken. Met de ontstane overtalsituatie wist SVW zich in de nog resterende 40 minuten geen enkele raad. Hassib Amanzada kreeg zeker drie 100 procent kansen en ook Johnny Wijnbelt en Rida Assaban hadden de streepjes op een veilige voorsprong moeten brengen. ''Maar die treffer bleef uit," verzuchtte Faissal Kadiwahabi na afloop, ,, en gaandeweg sloop de onrust binnen de ploeg." De Gorcumse coach zag een kwartier voor tijd Sakis Moschakis met tweemaal geel op zak richting kleedkamer gaan. In blessuretijd was het Joey Assendorp die met een verwoestende uithaal de 1-1 eindstand op het bord bracht. ,,Ik kreeg de bal aangespeeld van Sander Antonio en haalde met mijn ogen dicht vol uit," jubelde Assendorp na afloop na.