Eerste seizoenwinst Unitas

26 oktober 2014 om 00:00 Sport

GORINCHEM - Na vijf nederlagen en een gelijkspel proefde tweede klasser Unitas zaterdag eindelijk het zoet van de overwinning weer eens. Het Gamerense GVV'63 werd op Molenvliet met een klinkende 4-0 nederlaag terug naar huis gestuurd. Een overwinning die vele malen hoger had kunnen en moeten uitpakken gezien de vele 100 procent kansen die de ploeg na rust kreeg.

Wat de bezoekers zaterdagmiddag lieten zien, belooft niet veel goeds voor de rest van het seizoen. Het acteerde gelaten, plichtmatig en lusteloos op sportpark Molenvliet. Het is daarom moeilijk in te schatten of Unitas de weg omhoog gevonden heeft. Dat zal de komende wedstrijden moeten blijken. Al na 45 minuten lag de wedstrijd in het spreekwoordelijke slot. De bezoekers hielden de nul zeggen en schrijven, mede door uitstekend keeperswerk van sluitpost Maikel van Tuyl, een kwartier op het bord. Daarna brak Hans Bos de Gorcumse ban (1-0) en tekende Wesley Swets (2-0) en Mohammed Boukrouche voor de 3-0 tussenstand. Na de doelwissel verzuimde de thuisploeg de score verder omhoog te krikken. Patrick Zwart, Christiaan van Herp en Zeki Laaiti kregen een aantal prima mogelijkheden, maar faalden opzichtig. Alleen Boukrouche wist het net na rust nog eenmaal te vinden (4-0).