Stadsbelang Gorinchem opent meldpunt mobiel bereik

27 oktober 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - Ondernemers die de straat op moeten om de klant te laten pinnen, het mobieltje buiten het raam houden om bereik te hebben of zelfs het huis uit om een fatsoenlijke verbinding te hebben. Ontzettend vervelend, maar wel de realiteit in sommige delen van Gorinchem. Reden genoeg voor Stadsbelang Gorinchem om poolshoogte te nemen bij Gorcumse bewoners.

Door Tim Hartman

Een meldpunt voor mobiel bereik in Gorinchem op de website van Stadsbelang Gorinchem. Dat moet het begin zijn van een betere mobiele verbinding in de stad. Voor het begin van de problemen moeten we volgens Hans van Mourik van Stadsbelang Gorinchem terug naar 2010: ,,Als ik terug zoek in de berichten blijkt dat de problemen ontstonden na de verdwijning van de zendmast bij het Nonnenveld. Deze moest plaats maken voor nieuwbouw."

Door die problemen met het mobiele bereik werd er in 2010 na overleg tussen de gemeente Gorinchem en KPN een KPN-zendmast op de Nieuwe Doelen geplaatst. ,,Dan denk je dat het probleem is opgelost, maar dat is dus niet zo", vertelt Van Mourik. "Ik hoor continu klachten van mensen dat ze naar het raam moeten voor verbinding. En ik merk het zelf ook. Op bepaalde plaatsen heb je gewoon heel slecht bereik."

Waar het daadwerkelijk aan ligt, is lastig te zeggen volgens Van Mourik vanwege het gebrek aan technisch inzicht. Daarnaast is de enquête pas net beschikbaar op de website van de politieke partij. Ondanks het prille stadium waarin het onderzoek zich bevindt, hebben al 65 mensen de enquête ingevuld. ,,Daaruit blijkt dat 91 procent van de mensen die het hebben ingevuld problemen hebben met hun mobiele bereik. De andere 9 procent woont echter wel gewoon in dezelfde gebieden, maar heeft geen problemen. Dat maakt het ook lastig om het probleem te vinden", licht Van Mourik toe.

Ondanks dat het lastig is om de problemen in kaart te brengen, heeft Stadsbelang Gorinchem een geografische kaart gemaakt waarin de problemen geplot zijn. Van Mourik concludeert uit die kaart dat vooral het gebied ten oosten van de spoorlijn, zoals Gorinchem-Oost, veel problemen heeft. Hij ziet dat er in het westen genoeg zendmasten staan, maar in het oosten wordt een groot gebied voorzien door een beperkt aantal masten.

,,Uiteindelijk kan je natuurlijk zendmasten plaatsen, maar dat kost geld. Hoe we het probleem op moeten lossen, is nog onduidelijk. Maar dat is voor een later stadium. Eerst wachten we de resultaten van het onderzoek af", sluit Van Mourik af. Andere politieke partijen staan positief tegenover het onderzoek van Stadsbelang Gorinchem.

advertentie
advertentie