Open Coffee Gorinchem (OCG) brengt Gorcumse ondernemers bij elkaar

27 oktober 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - ,,Een dynamisch netwerk creëren voor ondernemers in en rondom Gorinchem." Dat is de doestelling van Open Coffee Gorinchem (OCG) volgens Ab Groothedde, mede-organisator van de informele bijeenkomsten. Sinds 5 september heeft hij samen met Brigitte van den Broek (MMX Design) en Marie Suzanne Assié-Poot (Assié Fotografie) het stokje overgenomen van de voormalige organisatie. Diana Loman-Lieffers verhuist naar Duitsland en ook Han Berends doet een stapje terug. Een periode met een nieuw Kernteam breekt aan.

Tim Hartman

Ondernemers, werkzoekenden, ZZP'ers en managers. Iedereen is welkom bij de informele bijeenkomsten van OCG. De informele bijeenkomsten worden al meerdere jaren gehouden, maar vanaf 5 september is het de taak aan het Kernteam om Gorcumse ondernemers bij elkaar te brengen. En dat gaat uiteraard gepaard met nieuwe ideeën: ,,Ik vind dat je netwerkbijeenkomsten moet organiseren waarbij je mensen beter leert kennen dan wanneer je alleen samen koffie drinkt", legt Ab zijn ideeën uit. ,,Als je koffie drinkt, heb je de neiging om veel over jezelf te vertellen. Het is juist de bedoeling dat je de ander leert kennen", vult hij aan.

Op de vraag wat Ab ziet als ideale netwerk, legt hij de nadruk op de groep in plaats van het individu. ,,Anderen moeten meedenken", vertelt Ab. ,,Als groep weet je meer als individu. Het gaat er dus niet om wat mijn ideale netwerk is, maar wat het ideale netwerk is van iedereen. Wij laten ons graag inspireren."

Open Coffee Gorinchem probeert zich te onderscheiden van andere bijeenkomsten door het laagdrempelig te houden vertelt Ab. Toch zijn er ook andere punten waarin OCG uniek is: ,,Ten eerste is het erg laagdrempelig waardoor mensen graag terug komen. En bovendien is het gratis. Mensen hoeven geen lidmaatschap te betalen. Je hoeft alleen de koffie af te rekenen en zelfs dat wordt soms door de gastheer verzorgd."

Die gastheren hebben bovendien ook een koppeling met de onderwerpen die worden besproken op de bijeenkomsten, die iedere eerste vrijdag van de maand worden georganiseerd. ,,Zo waren we de vorige keer bij CAB Holland. Daar hebben we over netwerken gesproken, iets waar zij ook mee te maken hebben. Aankomende keer, op 5 november, hebben we een bijeenkomst bij De Stad Gorinchem. Dan zal het gaan over het creëren van bekendheid. Doordat je de locaties met de onderwerpen in verband brengt, herinneren de mensen zich beter wie er waren, wat ze voor je konden betekenen en waar het die dag over ging", sluit Ab af.

Zoals gezegd staat OCG erg open voor suggesties en ideeën van anderen. Mensen die een bijeenkomst willen bijwonen kunnen terecht op www.opencoffeegorinchem.nl. Suggesties en ideeën kunnen doorgegeven worden op info@opencoffeegorinchem.nl.

advertentie
advertentie