Veel interesse voor groepsaankoop zonnepanelen

29 oktober 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - In Gorinchem hebben zich al 200 bewoners aangemeld voor de groepsaankoop zonnepanelen van SamenZonneEnergie. Dit is de tweede keer dat Gorinchem is aangesloten bij zo'n groepsaankoop. Tijdens de vorige groepsaankoop voor zonnepanelen werden er in totaal 1.111 zonnepanelen geplaatst in Gorinchem. In totaal hebben in Zuid-Holland ruim 6500 inwoners zich sinds 3 oktober ingeschreven voor de groepsaankoop. Geïnteresseerden kunnen zich nog tot en met 5 november gratis en vrijblijvend inschrijven op www.SamenZonneEnergie.nl.

Wie nog wil aanhaken bij de groep deelnemers voor deze groepsaankoop kan zich deze week nog inschrijven. Dit kan vrijblijvend via www.SamenZonneEnergie.nl. Op basis van hun dakgegevens krijgen deelnemers al een indicatie van de kosten en opbrengsten van een zonnepanelensysteem op hun dak. Het daadwerkelijke aanbod komt voort uit de veiling en wordt met de deelnemers gedeeld vanaf 24 november. Voor het succes van de groepsaankoop is het belang om zo veel mogelijk mensen te bundelen die interesse hebben in een zonnepanelensysteem. Hierdoor kan er tijdens de veiling een scherpe prijs worden bedongen bij de zonnepanelenleveranciers.

Terwijl heel Europa zich buigt over de klimaatdoelstellingen, zet Zuid-Holland al een grote duurzame stap. Mensen informeren zich via de groepsaankoop over zonne-energie, ontdekken of hun dak geschikt is en welk rendement zij kunnen behalen met een eigen zonnepanelensysteem. Op basis van het persoonlijk aanbod dat deelnemers ontvangen, kunnen ze een weloverwogen keuze maken om zonnepanelen aan te schaffen via SamenZonneEnergie of bijvoorbeeld liever aankloppen bij een aanbieder uit de buurt. De leverancier die de veiling wint zal voornamelijk werken met installateurs uit Zuid-Holland. Naast verduurzaming van de provincie activeert de groepsaankoop hiermee de zonnepanelenmarkt en vergroot de duurzaamheid.

advertentie
advertentie