Veel méér dan een wolwinkel

28 oktober 2014 om 00:00 Ondernemend

Eigenaresse Nettie de Groot is een fervent breister. ,,Ik was op zeer jonge leeftijd al in de weer met breinaalden en wol", vertelt ze. ,,Toen ik een jaar of twintig was gingen mijn gedachten uit naar een eigen wolwinkel. Je kunt dus gerust stellen dat met de opening van De Breistudio een langgekoesterde wens in vervulling is gegaan." Nettie geeft met gepaste trots een rondleiding. ,,We verkopen wol van het Deense kwaliteitsmerk Isager. De Breistudio is het derde verkoopadres in Nederland dat dit exclusieve product in het assortiment heeft. De klant heeft de keuze uit mohair met zijde, alpaca en pure wol. Bij het breien kan tegelijkertijd gebruik worden gemaakt van meerdere draden in verschillende kleuren en kwaliteiten. Zo ontstaat een unieke creatie die qua kleurstelling perfect in harmonie is.",,Het Zwitserse merk Lang Yarns is eveneens uitstekend van kwaliteit en gevarieerd in prijsstelling. Naast de traditionele basiscollectie zijn er ook speelse breigarens in trendy kleuren verkrijgbaar. De collectie van Erika Knight is bescheiden van omvang en vervaardigd uit wol van Britse schapen. Erika schrijft o.a. boeken waarin de basistechnieken van het breien of haken op een begrijpelijke manier worden uitgelegd."De Breistudio verkoopt breiboeken met patronen die zijn afgestemd op het assortiment. Professionele brei- en haaknaalden van onder andere Knit Pro en Addi maken het plaatje compleet. In de zaak kunnen verschillende creaties van Nettie worden bewonderd. ,,Ik hoop de klanten hiermee op ideeën te brengen en hen te inspireren om zelf aan de slag te gaan", vertelt ze. ,,Uiteraard wil ik hen vanuit mijn eigen ervaring graag een eerlijk en vakkundig advies geven."Wie op zoek is naar originele woonaccessoires is bij De Breistudio eveneens aan het goede adres. De fraaie plaids van het IJslandse merk Lopi zijn vervaardigd uit honderd procent wol en dus heerlijk warm. Er zijn ook uitvoeringen in imitatiebont en originele geitenvacht te koop. ,Aanvankelijk wilde ik alleen wolproducten gaan verkopen, maar de grootte van het pand nodigde uit tot meer", aldus Nettie. ,,Het verschil tussen de beide productgroepen is bovendien minder groot dan het lijkt. Het breien van woonaccessoires is een leuke en uitdagende bezigheid. Boeken met voorbeelden zijn in onze winkel verkrijgbaar.

GORINCHEM - In een bijzonder pand aan de Arkelstraat 49 is sinds vorige week De Breistudio gevestigd. Binnen is er echter geen enkele link met een traditionele wolwinkel. Een ruime keuze in luxe soorten wol wordt smaakvol gecombineerd met plaids, kussens, kaarsen, lampen en andere woonaccessoires. Het pand biedt tevens plaats aan een collectie originele (klein)meubelen.

De wol kan tevens worden besteld in de webwinkel (website: www.debreistudio.nl). Zie ook de Facebookpagina www.facebook.com/debreistudio.

advertentie
advertentie