Woudrichem houdt Wilhelmina van periode af

30 oktober 2014 om 00:00 Sport

WOUDRICHEM- In een meer enerverend dan goed duel hield Woudrichem zich goed staande tegen koploper Wilhelmina'26. De 2-2 eindstand gaf de verhoudingen binnen het veld juist weer. Voor beide ploegen stond er wat op het spel. De thuisploeg wil zo snel mogelijk afstand nemen van de staartploegen in de derde klasse D, terwijl Wilhelmina'26 bij winst beslag zou kunnen leggen op de eerste periode. Met het gelijke spel schoten beide teams weinig op. De Wijk en Aalburgers zullen de periodetitel naar alle waarschijnlijkheid richting BVV Den Bosch zien gaan, terwijl de equipe van Woudrichem coach Leon Eland de middenmoot nog niet heeft bestormd. De eerste treffer viel pas ver in de eerste helft. Robert Bouman bracht de bezoekers vlak voor tijd op een 0-1 voorsprong. Na de rust gooide de Bolwerkploeg er een schepje boven op en ging vol ijver en passie op zoek naar de gelijkmaker. De beloning voor de getoonde inzet kwam er wel, maar pas een kwartier voor het einde toen Wilty Schaap de 1-1 tegen de touwen deed belanden. Nog in dezelfde minuut kwamen de bezoekers andermaal op voorsprong toen Gerben Vos de Woerkumse sluitpost Gerard de Joode het nakijken gaf (1-2). Woudrichem toonde echter veerkracht en vlak voor het eindsignaal tekende Arjo Nederveen voor de verdiende 2-2 eindstand.