Sleeuwijk pakt eerste periodetitel

30 oktober 2014 om 00:00 Sport

SLEEUWIJK- De Roefploeg beloonde zichzelf zaterdag voor een prima competitiestart met de eerste periodetitel. Opponent SVW legde de Sleeuwijkers zaterdagmiddag geen strobreed in de weg, zodat de 2-1 zege verdiend mag worden genoemd. Feest na afloop op De Roef en gelatenheid bij de Gorcumse streepjes die naar het lijkt definitief plaats te hebben genomen in de middenmoot van de derde klasse C. De streekderby, in het verleden altijd een garantie voor spektakel, kwam geen moment uit de verf. De thuisploeg had weliswaar het betere van het spel, maar ging voor de thee slordig met de geboden kansen om. SVW stelde daar weinig tegenover. In plaats van voetballend naar oplossingen te zoeken, bleven de bezoekers hardnekkig volharden in de lange bal die steevast een prooi was voor de Sleeuwijkse defensie. Na rust een aandringende thuisploeg die op jacht ging naar de eerste seizoenprijs. In plaats van een verdiende voorsprong viel de bal echter in het andere netje. Het was routinier Johnny Wijnbelt die in de 59ste minuut, tegen alle verhouding in, de 0-1 achter Martijn Verhoeven deponeerde. Het geloof in de periodetitel gaf de thuisploeg door deze onverwachte tegentreffer echter een extra dimensie. Met man en macht werd nog nadrukkelijker de aanval gezocht. Twintig minuten voor tijd hadden de manschappen van coach Philip den Haan zeggen en schrijven vier minuten nodig om de wedstrijd te laten kantelen. Daarbij werd de Roefploeg wel opzichtig geholpen door de Gorcumse sluitpost Ilhan Yolcu. De doelman zag er in de 70ste minuut niet goed uit, waarna de Sleeuwijkse topscoorder Michiel Marinissen de gelijkmaker binnen tikte. Vier minuten later moest Yolcu wederom lossen en was het weer Marinissen die de periodetitel binnen schoot (2-1).