Kozakken Boys pakt eerste prijs

30 oktober 2014 om 00:00 Sport

WERKENDAM- Het Werkendamse Kozakken Boys sloot een serie van tien wedstrijden in de zaterdag topklasse in Hardenberg succesvol af. De equipe van coach Danny Buijs pakte door de 1-2 winst op HHC Hardenberg de eerste seizoenprijs: 'De eerste periode'. Daardoor zijn de roodbroeken in seizoen 2014/15 verzekerd van een plaats in de tweede ronde van het 'grote' KNVB bekertoernooi. Utrechter Berry Powel, onder andere ex-spits van Roda JC, de Graafschap en ADO Den Haag, was met een treffer en een assist wederom belangrijk voor de Brabanders. De Werkendammers kwamen sterk aan de start. Al in de vierde minuut viel het eerste gevaar voor het doel van de Hardenbergse sluitpost Sander Danes te noteren. Hardenberg, dat de bekerwedstrijd tegen PEC Zwolle, eerder die week, nog in de benen had, had de grootste moeite de gedreven Werkendamse formatie aan banden te leggen. In de 11de minuut moest de thuisploeg zich voor de eerste maal gewonnen geven. Een prima steekpass van Leon Bot zette Powel alleen voor doelman Danes. De spits kende geen genade en drukte al vroeg in de wedstrijd de 0-1 af. Na deze vroege openingstreffer bleven de Boys de bovenliggende partij, maar wisten dat niet in meer treffers om te zetten. Na de thee vielen de eerste kansen voor de thuisploeg te noteren. Sargon Gouriye zag zijn inzet echter aan de verkeerde kant van de paal achter belanden. Kort daarop moest de Werkendamse sluitpost Jesper Hogedoorn zich geblesseerd laten vervangen door Gino Mommers. Na nog wat plaagstootjes van de thuisploeg besliste Naser el Khayati in de 89ste minuut de wedstrijd toen hij op maat werd aangespeeld door Powel (0-2). Hoewel Willem Lanjouw in blessuretijd de 1-2 nog op het bord bracht, kwam de periode titel voor de Boys geen moment meer in gevaar. Bij aankomst op De Zwaaier werden selectie en technische staf door de thuisgebleven supportersschare op grootse wijze onthaald.