Janus Visser/BDU

Unitas in de gevarenzone

30 oktober 2014 om 00:00 Sport

GORINCHEM- Het kon zondagmiddag niet duidelijker in beeld gebracht worden, het verval van Unitas en de vreugde bij MOC'17 wegens het behalen van de periodetitel. Met maar liefst 2-5 verloren de Gorcumers van de gasten uit Bergen op Zoom die tot hun eigen verbazing het boven hen op de ranglijst prijkende Sarto en Jeka zagen verliezen, zodat de eerste periodetitel zo maar in de schoot van de Brabanders viel. Voor Unitas, dat voorafgaand aan het seizoen de intentie had uitgesproken mee te gaan doen om de bovenste plaatsen in de tweede klasse E, breken moeilijke tijden aan. Na de verliesbeurt van zondag bivakkeren de Gorcumers in de gevarenzone met alleen Cluzona en Oosterhout nog onder zich. Het jonge MOC'17 werd aan de hand van oud-prof John van Loenhout, onder andere RKC Waalwijk, Graafschap en FC Dordrecht, geleid naar een verdiende overwinning. Hoewel Unitas voortvarend van start ging, Christiaan Perrier kopte een voorzet van Elroy Boonstoppel maar net over, liepen de roodbroeken vanaf de 11de minuut achter de feiten aan toen Yannick Nijland de 0-1 binnenschoot. De thuisploeg was direct 'van de leg' en had, met dank aan het aluminium en doelman Ruud Verberk, alle geluk dat de 0-1 nog redelijk lang op het bord prijkte. Op slag van rust viel alsnog de 0-2 binnen toen Robin Hansler een vrije trap fraai achter Verberk krulde. Aan het begin van het tweede bedrijf kwam de Molenvlietploeg met tien te staan toen Remco van Gool wegens aanhoudende kritiek op de arbitrage er met zijn tweede gele kaart vanaf moest. Vanaf dat moment speelde de thuisploeg een verloren wedstrijd, helemaal toen Lars van Lindner er in de 64ste minuut 0-3 van maakte. De snelle tegentreffer van Perrier (1-3), nauwelijks drie minuten later, was een doekje op de wonde, maar geen uitstel van executie. Routinier Van Loenhout voerde even de later de score weer op (1-4) waarna Sam Versluis namens de thuisploeg nog iets mocht terug doen (2-4). Het slotakkoord was wederom voor de 37-jarige Van Loenhout (2-5).