SQUONK SPEELT GENESIS IN PEERISCOOP

30 oktober 2014 om 00:00 Activiteiten

Squonk speelt Genesis in Peeriscoop op 22 november a.s.

In 2013 en 2014 verzorgde de Nederlandse Genesis Tributeband Squonk plays Genesis theateroptredens in Hellevoetsluis, Ridderkerk en Alphen aan den Rijn, in de theaters Twee Hondjes, Het Plein en het Parktheater. De theatershow, The (Hi)Story of Genesis genaamd, oogstte veel succes bij het aanwezige publiek.

Squonk (plays Genesis, naar een nummer van het Genesisalbum A Trick of the Tail) bestaat in de huidige bezetting sinds 2011. De formatie is in 2006 opgericht door toetsenman Clemens Steenweg, en hij speelt in deze bezetting samen met zanger Hans van Lint, bassist Jan Nieuwenhuis, gitarist Edwin Roes en drummer Ed Wernke. Vier klassemuzikanten die de passie voor de muziek van Genesis met hem delen.

Het is geen thematische band die een concert of album naspeelt (zoals Genesis Project of de Canadese band The Musical Box), maar een "All Era Genesis Tributeband" die een eigen "Best of Genesis"-set speelt (althans volgens de band: de set die Genesis nooit speelde).

In de theatershow The (Hi)Story of Genesis neemt Squonk plays Genesis u mee op een tijdreis door de Genesis-klassiekers: van Firth of Fifth en The Lamb Lies Down On Broadway, via Entangled en Afterglow naar Mama en No Son of Mine, en heel veel hoogtepunten er tussenin. De nummers worden min of meer in chronologische volgorde gespeeld, soms ondersteund met videobeelden, en bevatten ook een aantal mooie, akoestisch uitgevoerde stukken.

Maar ook buiten het theater pakt de band uit met een uitgekiende rockshow met verrassende muzikale uitstapjes, en wordt u getrakteerd op nummers uit het gehele oeuvre van Genesis.

De dynamiek spat ervan af, de spelvreugde is zichtbaar, de baspedalen voelbaar: kortom een ruim 2 uur durende show die elke Genesisliefhebber zal bekoren.

Bandinfo: www.squonk.nl squonk@squonk.nl

advertentie
advertentie