Magnus Opus in Martinuskerk

31 oktober 2014 om 00:00 Activiteiten

WOUDRICHEM - Na een indrukwekkend passieconcert in het voorjaar in een bomvolle katholieke kerk in Woudrichem voert Capella Altena op 29 november het magnus opus van Johan Sebastian Bach uit. Het concert begint om 20.00 uur in de Martinuskerk in Woudrichem. Vier vocale solisten, het Orion barokorkest dat op originele instrumenten speelt samen met topkoor Capella Altena staan garant voor onvergetelijke luisterervaring. Dirigent en initiatiefnemer is Sietse van Wijgerden. Aanvang: 20:00 uur. Entree €22,50 Voorverkoop bij reservering € 20,00 tot 18 jaar: €12,- Via mail: st.muz.pod.woudrichem@hetnet.nl, of via www.capella- altena.weebly.com.

Naast de ruim tweehonderd geniale kerkcantates, en een groot oeuvre aan inspirerende instrumentale werken schreef Bach aan het einde van zijn leven de mis in b oftewel de Hohe Messe. Deze grandioze compositie die door kenners wordt beschouwd als het hoogtepunt van de barokmuziek is bijna twee uur lang virtuoze muzikale schoonheid en vraagt veel van de uitvoerenden. Bach zelf heeft het nooit in zijn geheel gehoord.

Het concert wordt georganiseerd door muziek tussen de rivieren met 'Bach in Woudrichem'. Het concert is verder opgenomen in de serie van Muziekpodium Woudrichem. Vocale solisten zijn sopraan: Jacqueline Meijer, mezzo sopraan/alt: Helen Cassano, tenor: Paul Kieviet en de bas: Noël Casteleyn. Een aantal van hen waren al eerder te beluisteren bij eerdere concerten, zoals bij het eerste Cantate concert op 11 oktober jongstleden. Nieuw is Helen Cassano uit Belgie, zij zingt onder andere bij het topensemble Vox Luminas.

Kamerkoor Capella Altena is momenteel een projectkoor, meerdere zangers hebben echter al meegewerkt aan een aantal concerten. Het koor staat altijd open voor nieuw vocaal talent. De Hohe Messe is een universeel werk, mede door het gebruik van het Latijn, waardoor het minder provinciaal overkomt dan zijn cantates. Bach heeft het werk samengesteld uit werken uit zijn gehele loopbaan, en dit op een onvoorstelbare manier samengesmeed tot 1 groots werk, onder ander door gedeelten toe te voegen, te veranderen, of prachtige aansluitingen van delen te scheppen. Het werk lijkt daarom totaal los te staan van de eerdere cantatedelen waar het uit ontstaan is. U heeft nu de kans het werk live te ondergaan! Welkom bij dit concert.

Kaarten reserveren bij Muziek Podium Woudrichem, Tel. (0183) 303937, E-mail: st.muz.pod.woudrichem@hetnet.nl, of via www.capella-altena.weebly.com.

advertentie
advertentie