De keuze van: Wilma Boonstra

3 november 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - Wekelijks bericht De Stad Gorinchem over een Gorcumer die betrokken is bij de tentoonstelling 'Pronkstukken, de mooiste sieraden van hedendaagse ontwerpers & de keuze van Gorcum ', die nog duurt tot en met zondag 9 november. Vijfentwintig Gorcumers bezochten galerie Marzee in Nijmegen en kozen een sieraad dat het best bij hen past. Zij werden daarmee op een bijzondere manier vereeuwigd door topfotograaf Johannes van Camp. Foto en sieraad zijn te zien in de expositie die inmiddels zo'n 5500 bezoekers trok. Het is daarmee een van de meeste succesvolle tentoonstellingen in de afgelopen jaren in het Gorcums Museum en mede dank zij de rubriek 'de keuze van ...' bracht de tentoonstelling heel veel Gorcumers op de been.

Deze keer is de beurt aan Wilma Boonstra, manager bedrijfsvoering van een scholengemeenschap. ,,Op weg naar Marzee wist ik absoluut niet wat me te wachten stond. Omdat ik als econoom gewend ben rationeel te werk te gaan, was ik dan ook verrast dat ik meteen gegrepen werd door wat ik daar te zien kreeg. Dit waren niet gewoon sieraden, het waren kunstwerkjes!"

,,Van dit collier van Anette Walz - Unterwegs - wist ik meteen dat het voor mij zou zijn. Het past in allerlei opzichten bij me. Als burgemeestersvrouw verhuis ik steeds mee met mijn man. Dat geeft me vaak het gevoel slechts onderweg te zijn; je ergens vestigen en dan weer verder te moeten. Ships that pass in the night. Dichtbij en dan weer veraf. Dat de drie scheepjes in grootte van elkaar verschillen, benadrukt dat ook weer voor me. Verder passen schepen in mijn ervaring in het Nederlandse landschap, zeker nu aan de Merwede, waar zelfs het geluid van schepen nooit verstomt."

,,Ook voor mijn persoonlijkheid is dit collier een metafoor. Een schip is iets groots en stoers dat z'n eigen weg lijkt te gaan. En dat dan verbeeld in minutieus gevouwen bladgoud, kwetsbaar en fragiel. Robuuste bootjes, verbonden door een heel dun draadje. Rationeel en zakelijk, maar soms onverwacht emotioneel."

Fotobijschrift: Wilma Boonstra met halssieraad 'Unterwegs' van Anette Walz , gemaakt van fijngoud en garen.

advertentie
advertentie