Woudrichem kiest nieuwe hoofdpiet dit jaar

4 november 2014 om 00:00 Activiteiten

WOUDRICHEM - Sint met zijn Pieten komen zaterdag 15 november aan in Nederland en natuurlijk ook in Woudrichem, rond 17:00 uur arriveren zij op d'n Bol (muziek vanaf 16.30 uur). Alle kinderen ontvangen het gezelschap met een lampion en samen wandelen ze met alle lampionnen in een grote stoet door de Kerkstraat richting het Arsenaal. In de tuin van de kerk speelt intussen het jeugdorkest van Kunst Na Strijd. De Hoofdpiet van Woerkum is dit jaar voor het laatst, na jarenlange ondersteuning van de Sint, is het tijd om plaats te maken voor de nieuwe generatie Pieten. Achter het Arsenaal neemt Woudrichem afscheid van de Hoofdpiet en kiest gezamenlijk in een heuse Pietentalentshow de nieuwe hoofdpiet voor het komende jaar. Welke Piet is het meest geschikt om in Woudrichem de Sint te begeleiden?

Na het grote succes van vorig jaar, is er weer het sportieve pietenfeest in het Rondeel. Op zaterdag 22 november zijn van 10:00 uur tot 12:00 uur alle kinderen van 3 t/m 10 jaar welkom. De entree voor deze ochtend bedraagt € 2,- per kind. Uiteraard krijgen alle kinderen hier ook wat te drinken en wat lekkers. Van ouders wordt verwacht dat ze plaatsnemen op de tribune of in de kantine, ze kunnen vanaf hier hun kind in de gaten houden. De kinderen doen samen met de Pieten sportieve spelletjes in de sportzaal. Gymschoenen voor de kinderen zijn noodzakelijk.

Kleurwedstrijd

Ook dit jaar is er voor Sinterklaas een kleurwedstrijd. Vanaf maandag 10 november worden alle kleurplaten uitgedeeld bij school, psz en kinderdagverblijf. Uiteraard is de kleurplaat ook te downloaden via de website www.sinterklaaswoudrichem.nl. Lever de kleurplaat in voor 21 november 12.00 uur op school, psz, kinderdagverblijf of de Marskramer in Rijswijk. De winnaar krijgt persoonlijk bericht van Sinterklaas, die tevens het cadeautje aan huis komt brengen.

Nog geen genoeg van alle festiviteiten? Sint en Piet komen op verzoek ook aan huis. Voor een klein bedrag staan er een kwartier lang een aantal pieten en soms zelfs de Sint in de woonkamer.

Voor meer informatie: www.sinterklaaswoudrichem.nl

advertentie
advertentie