Schoenmaatjes

4 november 2014 om 00:00 Activiteiten

GORINCHEM - Bij Hans de Baat Olieproducten BV aan de Boezem 16 in Gorinchem kan iedereen in de omgeving van Gorinchem op 18, 20, 26 en 27 november schoenendozen voor Edukans Schoenmaatjes inleveren. De versierde en gevulde schoenendozen gaan als cadeau naar kansarme kinderen in Afrika, Azië en Oost-Europa. Elk jaar doen veel scholen, kerken en verenigingen in Gorinchem en omstreken mee met Schoenmaatjes.

Edukans Schoenmaatjes is een jaarlijks terugkerende actie waarbij Nederlandse kinderen een versierde schoenendoos vullen met schoolspullen en speelgoed. Zo raken kinderen actief en creatief betrokken bij het leven van een kind in een ontwikkelingsland. Daarnaast leren ze om concreet spullen te delen met een leeftijdgenoot die het moeilijk heeft. In de afgelopen 20 jaar zijn meer dan 2,5 miljoen kinderen verrast met een cadeau.

Schoenmaatjes is een actie van Edukans, een ontwikkelingsorganisatie gericht op onderwijs. Edukans helpt in ontwikkelingslanden kansarme kinderen naar school. Daarnaast organiseert Edukans scholenacties om kinderen in Nederland te betrekken bij ontwikkelingssamenwerking.

Deelnemers kunnen zich via edukans.nl/schoenmaatjes opgeven. Ze kunnen ook gratis standaard schoenendozen bestellen. De actie loopt tot de kerstvakantie.

Dit jaar krijgen de kinderen weer een streepjescode die ze op hun schoenendoos kunnen plakken. Ze ontvangen persoonlijk bericht van Edukans naar welk land hun schoenendoos is verstuurd. Edukans hoopt dat dit jaar tienduizenden kinderen aan actie Schoenmaatjes mee gaan doen. De organisatie verwacht dat ook weer veel kinderen in Gorinchem en omgeving Schoenmaatje worden.

Openingstijden inleverpunt schoenendozen Boezem 16, Gorinchem:

Dinsdag 18 november: 14.00-16.00 uur; Donderdag 20 november: 14.00-16.00 uur; Woensdag 26 november:12.00-14.00 uur en Donderdag 27 november: 14.00-16.00 uur

advertentie
advertentie