Afbeelding

Vlaams-Nederlandse frituurverbroedering in Gorinchem

4 november 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - In Gorinchem worden op maandag 17 november de standaardwerken over de frituur in de Lage Landen broederlijk gezamenlijk gepresenteerd. De Vlaamse fritoloog Paul Ilegems houdt zijn Encyclopedie van de Friet ten doop, terwijl de Nederlandse snackdeskundige Ubel Zuiderveld zijn Nationaal Snack Handboek lanceert. De boekpresentatie is tijdens de beurs Horeca & Food Inspiratie in de Evenementenhal in Gorinchem.

Het is puur toeval dat de twee bekendste frituristische kroniekschrijvers van Nederland en Vlaanderen, die beide al een reeks friet- en snackboeken publiceerden, onafhankelijk van elkaar werkten aan een ABC van hun eigen frituurcultuur. Het duo had hierbij bovendien oog voor hetgeen er gebeurt in het hele Nederlandse taalgebied. Maar Ilegems en Zuiderveld kozen ieder hun eigen insteek. Ilegems koos logischerwijs voor friet, Zuiderveld de snacks als vertrekpunt. Dit resulteerde in twee totaal verschillende boeken, die samen de frituurbijbel van de Lage Landen vormen.

advertentie
advertentie