interview over ons werk in Senegal

5 november 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

In januari 2011 ben ik terug gegaan naar Fadial, met een loonsubsidie en giften vanuit st. Kwekerij Fadial, zo zijn een waterput te graven, de grond om te spitten en bomen te planten die geadopteerd waren, het zaaien van zaden van tomaten en aubergine, aubergine afrikaan maar ook piment, die Marie verzameld had, van de vruchten die wij aten. Wij hebben het eerste jaar wel pech gehad omdat wij bezoek kregen van een kudde koeien en geiten die braken door de heg en hadden alle jonge bomen en de groeten opgegeten, Marie had voldoende zaad verzameld en met het geld van de stichting zijn wij opnieuw begonnen om nieuw fruitbomen te planten, de heg te verbeteren met struiken van doornen en nog 2 waterputten te gegraven, dat bracht succes. In 2012 kregen wij een waterpomp van de st. Kwekerij Fadial veel zieke mensen komen nadat ik een jonge van 5 jaar had moge helpen met massage ( hij kon niet lopen nog zijn armen gebruiken, te lang in de baarmoeder nadat vruchtwater was gebroken ) om voor 80% weer te kunnen functioneren. Ook hebben wij 90 fruitbomen geplant waarvan wij in 2015 vruchten verwachten, daarbij nog 550 melivera's, als heg.

In 2013 kwamen veel mensen kijken om informatie te vragen, daaruit zijn mensen met onze hulp ( zaden & voorlichting )bij zichzelf begonnen met een groetentuin. Doordat onze leefstandaard verbeterde kunnen wij ook uit eigen inkomsten die mensen helpen.

De giften van Stichting Kwekerij Fadial wordt volledig besteed aan het project.

Hiermee bekostigen wij het kweken / kopen van bomen en het kopen van zaden, die wij gebruiken om de mensen te helpen om in hun eigen voedsel te voorzien.

Op dit moment hebben wij 15 volgers ( dat zijn gezinnen uit Fadial en omgeving ) die wij met raad en daad, bomen en zaad ter zijde staan. Wij nemen de mensen als het ware bij de hand en stapje voor stapje laat we hen zien en ervaren hoe zij hun levensonderhoud kunnen verbeteren.

Het valt mij op hoe hier de verschillende godsdiensten in vrede en tolerantie met respect voor elkaar leven, vooral omdat in de rest van de wereld dat schijnt te ontbreken.

Laten wij ook vanuit Nederland / België helpen waar wij kunnen met ideeën, zaad, geld en goederen!

advertentie
advertentie