Dirk Jan Bartels van sportschool CrossFit
Dirk Jan Bartels van sportschool CrossFit Kevin de Bruin

Schelluinsevliet geschikt voor sportscholen

17 december 2020 om 16:03 Overig

GORINCHEM De gemeente Gorinchem betreurt het dat flatbewoners aan de Schelluinsevliet overlast ervaren van de sportschool op de begane grond. Toch vindt ze dat die plek wel degelijk geschikt is voor sportscholen.

In februari dienden bewoners een handhavingsverzoek in, omdat ze veel overlast ervaren van de trillingen van vallende gewichten in de sportschool CrossFit. Volgens het bestemmingsplan zou de sportschool niet op die plek mogen zitten. De sportschool huurt de ruimte van Poort6. De gemeente werkt nog aan het verstrekken van de juiste omgevingsvergunning en stelt dat onder voorwaarden sportactiviteiten mogelijk zijn. Dat schrijft het college in antwoord op schriftelijke vragen van raadslid Everdien Hamann (Gorcum Actief). Met geluiddempende matten en voldoende afstand tot de kolommen kan CrossFit wel degelijk aan de gestelde streefwaarden voldoen, zo stelt de gemeente Gorinchem in haar beantwoording op vragen van Gorcum Actief. Deze mening wordt gedeeld door de Omgevingsdienst.

In de raadsvergadering van 15 oktober werd toegezegd dat op 10 november het besluit over de omgevingsvergunning zou worden genomen. De gemeente heeft echter wat meer tijd nodig. Hamann stelde in haar brief dat de sportscholen ‘illegaal’ aan de Schelluinsevliet zijn gevestigd en vroeg of ze sportschool niet beter kon verhuizen naar bijvoorbeeld buurthuis de Haarhorst dat na het vertrek van PoGo leeg komt te staan.

advertentie
advertentie