Lidewij de Paris in de bibliotheek
Lidewij de Paris in de bibliotheek Bibliotheek AanZet

De Paris sluit reeks Schrijvers AanZet af

25 april 2018 om 19:17 lokaal

GORINCHEM Lidewij de Paris verzorgde dinsdag 17 april de laatste workshop in de reeks van Schrijvers AanZet in Gorinchem. Het was een groot succes, bijna twee uur lang vertelde De Paris enthousiast over het lezen van literaire boeken.

De Paris inspireerde de bezoekers om eens een klassieker te herlezen. Bovendien gaf ze uitleg hoe je bij de boeken die je leest, beter kunt begrijpen wat de schrijver bedoelt. Dit deed ze in het kader van haar laatste boek: Hoe lees ik? Dit derde boek van De Paris volgde nadat ze vanaf 1 september 2016 begon met De Lees!ambassade, een project dat op een onderhoudende manier het literaire lezen wil stimuleren. De Paris was verder zeven jaar recensent voor Opium Radio en twee jaar lang selecteerde ze elke week een literair verhaal voor Vrij Nederland.

De Bibliotheek AanZet in Gorinchem verzorgt wekelijks diverse activiteiten en workshops. Voorleeshelden zorgen er voor dat kinderen tussen de 2 en 8 jaar elke woensdag, van 14.30 tot 15.30 uur, kunt luisteren naar mooie en bijzondere verhalen. Toegang is gratis. Voor meer informatie kan men terecht op de website www.debibliotheekaanzet.nl of de Facebookpagina van het Huis van Inspiratie.

advertentie
advertentie