Domper voor De Doetsekom

24 april 2018 om 16:59 lokaal

GIESSENBURG Een flinke domper voor zwembad De Doetsekom in Giessenburg. Het zwembad zou zaterdag 21 april haar deuren openen, maar door een lek in het bassin moest het zwembad -ondanks het schitterende zomerweer- noodgedwongen gesloten blijven. ,,Geen gemakkelijke keuze, wetende dat het dit weekend prachtig zwembad weer zou worden," laat het zwembad in een bericht op haar website weten.

Het lek werd eerder die week, tijdens het vullen van het bad, ontdekt. ,,Toen het bad vol stond merkten we dat het waterpeil wel heel snel zakte. Het zakken van het water kan vele oorzaken hebben en daarom zijn we alles één voor één nagelopen. We hebben uiteindelijk de hulp van duikers in moeten schakelen en die ontdekten het lek. Daarna moest het zwembad helemaal leeggepompt worden en opnieuw worden schoongemaakt. Het lek is inmiddels verholpen en er is weer gestart met het vullen van het zwembad. Het zal zo'n twee weken duren voordat het bad weer helemaal gevuld is. Het bestuur van het Giessenburgse zwembad hoopt dat zwemmers vanaf half mei weer terecht kunnen in het buitenbad voor een frisse duik.

De lekkage van het zwembad was maar een deel van het probleem. ,,We hadden ook te maken met een lekkage aan de chloortank. Gelukkig is het probleem met de chloortank inmiddels opgelost en is er een nieuwe tank geplaatst."

advertentie
advertentie