Hard aan het werk voor de Kennedybokaal
Hard aan het werk voor de Kennedybokaal Audry Versloot

Kappersopleidingen Da Vinci College strijden om de Kennedybokaal

25 april 2018 om 12:20 lokaal Deel je nieuws

Elk jaar in april barst de strijd los om de Kennedybokaal, de kapperswedstrijd van het Da Vinci College. Alle studenten van de kappersopleidingen van alle locaties doen dan mee, ook MBO Gorinchem. De hele dag zijn de studenten in de verschillende salons van het Da Vinci College in de weer met kapsels, make-up en kleding. Het is zwoegen, zweten en geconcentreerde spanning.

Audry Versloot, docente aan de kappersopleiding legt uit: “Onze studenten leren het vak tijdens de lessen op school en de stages die ze lopen. Maar in ons examendossier staat ook dat ze moeten kunnen samenwerken en presenteren. Juist tijdens de wedstrijd leren ze deze vaardigheden in de praktijk. Ze moeten namelijk in groepjes de show voorbereiden en ’s avonds presenteren. Verder gaat de creativiteit met sprongen vooruit dankzij de Kennedybokaal. Behalve het beheersen van een goede techniek moeten de studenten namelijk ook creatief zijn in hun kapsels en de totale look van het model. Tijdens de show ‘s avonds raken de studenten geïnspireerd door elkaars werk”.

De tweedejaars van MBO Gorinchem vielen in de prijzen. Behalve de 1ste prijs voor beste kapsels van alle tweedejaars groepen, wonnen ze ook de creativiteitsprijs: een wisselbeker. Ze haalden de allerhoogste punten op het gebied van creativiteit.

advertentie
advertentie