Links op de foto Eelco van Dam met de D66 raadsleden Ingrid Zwaan en Ilhan Tekir
Links op de foto Eelco van Dam met de D66 raadsleden Ingrid Zwaan en Ilhan Tekir D66

In memoriam voor Eelco van Dam

18 december 2020 om 15:21 Overig

GORINCHEM  De 54-jarige Eelco van Dam is dinsdag 15 december overleden aan een hartstilstand. Van Dam was fractieassistent bij D66 en zou in januari beëdigd worden als raadslid. 

Op de website van D66 Gorinchem is een In memoriam te lezen over Eelco van Dam. Hij was sinds 2017 actief betrokken bij D66 en naast fractie assistent ook penningmeester bij de afdeling. In januari zou hij raadslid Ingrid Zwaan opvolgen, die verhuist naar de gemeente West-Betuwe. Van Dam deed in de raad de portefeuilles cultuur, infrastructuur en asielbeleid. ,,Dat deed hij met verve en kracht. De nodige lachmomenten, zorgden altijd voor een goede afwisseling tussen stevig discussiëren en gezellig het glas heffen. Zeker in zijn huis in de Lingewijk, waar hij zich zo thuis voelde, nodigde hij je graag uit om vrij te kletsen maar zeker ook wat politieke zaken aan te halen”, zo schrijft de partij op haar website. 

Tijdens discussie kwam Eelco altijd beslagen ten ijs, hij liet zich zelden de kaas van het brood eten, maar liet ten aller tijden ruimte voor de mening van een ander. ,,Als er onrecht werd gesproken, raakte je Eelco en haalde hij verhaal. Integer en correct. Altijd met oog voor de ander en kijkend naar het geheel. Als hij wist dat je een stevig debat had gevoerd of gewoon niet zo lekker in je vel zat, kon je rekenen op een belletje om je de mogelijkheid te geven om van je af te kletsen. Maar een grappig appje tijdens een gemeenteraad kon je ook verwachten of een scherpe opmerking vanaf de zijlijn.”

advertentie
advertentie