Afbeelding
Voedselbank Gorinchem

Klanten van de voedselbank worden goed bedeeld

20 december 2020 om 11:22 Maatschappelijk

GORINCHEM De afgelopen weken is de Gorkumse voedselbank positief verast door inzamelingsacties van vele lokale basisscholen en enkele middelbare scholen. Er werden in totaal meer dan 100 kleine en grote tassen en kratten met boodschappen gebracht of opgehaald. ,,Kortom een fantastische score waarmee wij onze schappen weer kunnen vullen en de 126 gezinnen de komende feestdagen weer een gevarieerd en gezond voedselpakket kunnen aanbieden.”

Door het bedrijf Syntess Software in Gorinchem is er voor een bedrag van € 5.000,- aan waardebonnen van de Action gedoneerd waar de klanten en hun gezinsleden van de Voedselbank - na de lockdown - een nuttige besteding aan kunnen geven.

De Rotary heeft 17 december aan alle klanten van de voedselbank een kerstpakket overhandigd. Spontaan werden er ook nog kerstbomen aangeboden en bij Sterk Tuincentrum kerstattributen opgehaald en weer uitgegeven aan de klanten. Dit alles om de kerstsfeer te verhogen.

Op 30 december worden er weer pakketten uitgereikt samen met oliebollen van bakkerij van der Grijn om ook een fijne jaarwisseling te kunnen vieren.

,,Na het uitbreken van de corona crisis in maart en vooral de laatste 6 weken zijn er spontane donaties van kleine tot grotere bedragen van particulieren, bedrijven en instellingen binnen gekomen waardoor wij door het uitvallen van de winkelacties de nodige houdbare producten en vooral gezonde producten uit de schijf van 5 konden en kunnen kopen en rond de feestdagen juist iets extra’s kunnen doen.”

Het spontaan komen brengen van kerspakketten door privé personen was en is een welkome aanvulling. Een aantal bedrijven hebben inmiddels ook contact opgenomen om de overgebleven kerstpakketten te doneren aan de Voedselbank.

,,Persoonlijk kunnen wij helaas niet iedereen benaderen maar willen wij u namens onze klanten alle initiatiefnemers voor inzamelingsacties en donaties hartelijk bedanken voor hun steun in het afgelopen jaar.”

Winkeliers, Scholen, Instellingen, bedrijven die meer willen weten over de Voedselbank of mogelijk producten willen doneren kunnen contact opnemen via info@voedselbankgorinchem.nl

Afbeelding
advertentie
advertentie