Burgemeester Reinie Melissant-Brienen ontstak twee weken geleden de lichtjes in de boom bij het Beatrixziekenhuis
Burgemeester Reinie Melissant-Brienen ontstak twee weken geleden de lichtjes in de boom bij het Beatrixziekenhuis Ronde Tafel 63

Benefietactie ‘Lichtjes voor Beatrix’ passeert 30.000 euro

21 december 2020 om 15:26 Overig

GORINCHEM De benefietactie ‘Lichtjes voor Beatrix’ is inmiddels de 30.000 euro gepasseerd. Twee weken geleden werd het startsein voor de actie gegeven met het plaatsen van de tien meter hoge kerstboom bij het Beatrixziekenhuis.

De actie ‘LIchtjes voor Beatrix’ is een initiatief van serviceclub Ronde Tafel 63 Gorinchem, ze wil daarmee in dit bijzondere ‘corona’ jaar geld in zamelen voor het Beatrixziekenhuis. Onder de hashtag #voorwiesteekjijeenlichtjeaan worden mensen op social media opgeroepen om één of meer lichtjes in de kerstboom bij het Beatrixziekenhuis aan te steken. Lampjes adopteren kan voor vijf euro per stuk, meerdere lampjes mag natuurlijk ook.

Donateurs mogen bij hun gift vertellen waarom ze de actie steunen. Zo schrijft Isabelle Buvelot: ‘Laat je licht schijnen en er zal vrede zijn’. Niet iedereen noemt zijn naam bij de donatie, zoals deze anonieme donor. ,,Wij danken God voor jullie liefde voor iedereen die jullie verzorgden. Ontzettend bedankt, en houd moed blijf hopen en geloven op nieuwe en betere tijden. Maar vooral, blijf iedereen zo liefhebben”. H.C.F.A. van Ruiten schrijft een bemoediging voor het zorgpersoneel. ,,Als ik me realiseer dat al die verzorgenden en medici niet thuis kùnnen zijn met de feestdagen, dan ontroert me dat. Ik mag gezond, dankzij de zorg van o.a. West4, de kerst in mijn eigen stoel vieren. Blijf gezond, lieve mensen.”

Mensen die een lichtje doneren voor de benefietactie kunnen ook iemand nomineren voor een bijzonder kerstdiner. Ken jij iemand bij wie het allemaal tegenzit? Iemand die zich het vuur uit de sloffen loopt voor anderen? Alles over de actie is te lezen op de website www.lichtjesvoorbeatrix.nl

advertentie
advertentie