Vestinggouverneur Jan Willen den Beste reikt de prijs uit aan Monique van de Ven voor haar wensboom
Vestinggouverneur Jan Willen den Beste reikt de prijs uit aan Monique van de Ven voor haar wensboom 't Poortoal

Woerkum kiest mooiste kerst wensboom

21 december 2020 om 16:52 Maatschappelijk

WOUDRICHEM Vestinggouverneur Jan Willem den Beste deelde namens de jury zaterdag vier prijzen uit voor alle 175 versierde kerstboompjes in de vesting. Vrijdagavond trok de jury twee uur uit voor het beoordelen van alle boompjes.

Uit de 175 versierde bomen werd de boom van Monique van de Ven gekozen tot de mooiste boom. Monique had een wensboom waarin een ieder een mooie wens kon hangen voor haar zieke buurman Hans Kant. Myra Oude Elferink & Leo Sluijmer maakten de innovatiefste boom met een slinger gemaakt van afval houtschroeven, vanwege de verbouwing van hun woning. Sophie de Joode maakte de mooiste boom met allemaal zelfgemaakte vetvormpjes en pindaslinger als voederboom. Rebecca de Joode maakte de lolligste boom; de Vaccinboom voorzien van allemaal injectiespuiten en een mooie vaccinpiek.

Vestinggouverneur Jan Willem den Beste schreef in de vestinguitgave ’t Poartoal nog een passende kerstgedachte. ,,Beproevingen zoals deze brengen veel moois in ons boven. Ook in Woerkum hielpen mensen elkaar, speelden musici voor ouderen en juichten we zorgpersoneel toe. De creatief bruisende buurtverenigingen hielpen ons op nieuw manieren samen te komen. We steunden onze lokale ondernemers. Dat de 5-mei vieringen ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding grotendeels in duigen vielen, was bijzonder triest. Maar de mooie ceremonie met herauten en trompettisten op de kerktoren staat in mijn geheugen gegrift en de messing struikelstenen voor de huizen van vestingbewoners die in de oorlogsjaren werden gedeporteerd, liggen er om nooit meer weg te gaan”. Hij sluit zijn kerstgedachte af met de wens voor een goed Kerstfeest en een optimistisch 2021.

advertentie
advertentie