Koster MakelaardijHavendijk 64201 XA Gorincheminfo@koster-makelaardij.nlwww.kostermakelaardij.nl
Koster MakelaardijHavendijk 64201 XA Gorincheminfo@koster-makelaardij.nlwww.kostermakelaardij.nl Tim Hartman
De Gorcumse Makelaar

Schakel een aankoopmakelaar in

23 december 2020 om 14:33 Zakelijk

GORINCHEM Wat zijn de laatste ontwikkelingen op de woningmarkt? Wat is momenteel belangrijk bij het kopen en/of verkopen van een huis? De Gorcumse makelaar Edwin Koster van Koster Makelaardij praat ons maandelijks bij. Dit keer alweer voor het laatst: over het inschakelen van een aankoopmakelaar.

In eerdere columns hebben we het al gehad over het belang van een goede makelaar. Een makelaar je bij wijze van spreken je portemonnee mee zou durven geven. Een makelaar die handelt in het belang van de klant en er niet alleen een mooie prijs uit onderhandelt. Dat is natuurlijk belangrijk als je een huis verkoopt, maar dat is net zo belangrijk als je een huis koopt.

Een huis kopen is namelijk een spannende gebeurtenis in je leven waar veel bij komt kijken. Het is daarbij belangrijk dat je achteraf geen spijt krijgt. Is een plek toch niet de ideale plek om te wonen? Treden er na aankoop onvoorziene dingen op, zoals gebreken aan het huis? Een aankoopmakelaar helpt je vooraf na te denken over zaken waar je zelf misschien niet bij stil hebt gestaan om zo een afgewogen en goede keuze te maken.

Makelaars zijn immers bekend met de huizen- en marktprijzen en weten dat het verstandig is niet te snel mee te gaan in de gekte van de markt. Ook weet een aankoopmakelaar hoe om te gaan met een makelaar van de verkopende partij, welke logischerwijs voor die partij de beste deal probeert te regelen. Hoewel we altijd uitgaan van de betrouwbaarheid en deskundigheid van andere makelaars kunnen deze je ook op het verkeerde been zetten. Zorg dus dat je met een aankoopmakelaar iemand hebt die tegenwicht kan bieden.

Maar een aankoopmakelaar helpt je niet alleen vooraf over zaken na te denken. Ook begeleidt deze je in de grote complexiteit aan regels bij het kopen van een huis. Overdrachtsbelasting, bestemmingsplannen, bodemtoestand, aktes, erfdienstbaarheden: allemaal zaken waar je jezelf in het dagelijks leven waarschijnlijk niet erg vaak in verdiept. Gelukkig zijn deze soms complexe onderwerpen bekend terrein voor een aankoopmakelaar, die met zijn of haar deskundigheid de kopers van goed advies kan voorzien.

Gebruik maken van een aankoopmakelaar bespaart je niet alleen veel zorgen en slapeloze nachten. Een aankoopmakelaar neemt je ook veel werk uit handen en zorgt ervoor dat je niet onnodig veel kosten kwijt bent aan instanties en adviseurs die je in dient te schakelen als je zelf even niet meer uit het oerwoud van regeltjes komt.

Kortom: met een deskundige en betrouwbare aankoopmakelaar kun je met de juiste informatie op zoek naar jouw droomhuis én voorkom je onvoorziene zaken na de aankoop van jouw huis.

Ben jij op zoek naar een huis en dus naar een aankoopmakelaar? Bekijk voor meer informatie www.koster-makelaardij.nl of stap eens binnen in het kantoor aan de Havendijk 6. Bellen kan natuurlijk ook: 0183-630030.

advertentie
advertentie