De eerder geplande drive-in kerstnachtdienst werd door de gemeente Altena verboden
De eerder geplande drive-in kerstnachtdienst werd door de gemeente Altena verboden De Burcht

Sleeuwijkse Kerstnachtdienst in Hart van Nederland

24 december 2020 om 14:34 Overig

SLEEUWIJK De voorbereidingen op de digitale kerstnachtdienst van de evangelische gemeente de Burcht worden vanavond uitgezonden bij ‘Hart van Nederland’ op SBS6. De online dienst begint om 20.00 uur. 

Op 22 december besloten Burgemeester Egbert Lichtenberg en De Burcht gezamenlijk tot het schrappen van de geplande drive-in Kerstnachtdienst in Hank. Het bleek juridisch te ingewikkeld om de diensten als drive-in te laten doorgaan. Maar daar laat De Burcht in Sleeuwijk zich niet door tegenhouden. “Het gaat ons om het doel, niet om de vorm. We willen een boodschap van hoop en licht brengen, juist nu!”  De stroom aan bemoediging die volgde, zorgde ervoor dat de gemaakte plannen snel werden omgezet naar het houden van een online evenement. ,,We houden de dienst online, met dezelfde technische ondersteuning als voor de drive-in dienst. We merken dat God zelfs nog grotere dingen in petto heeft. Ons publiek is nu niet alleen Altena, maar eigenlijk heel Nederland.” 

Zo loopt een team van SBS6 mee met de voorbereidingen om op 24 december om 22.30 uur verslag te doen van de gehouden Kerstnachtdienst in Hart van Nederland. Het programma van de dienst is ongewijzigd. Spreker Henk Stoorvogel (bekend van Opwekking en de 4e Musketier) brengt een boodschap, omlijst met muziek en filmpjes van de Zandtovenaar. ,,Het uiteindelijke doel van deze dienst is om mensen te laten zien wie Jezus is. Dat Hij jou hoop kan geven. We zien zoveel eenzaamheid, boosheid en verdriet om ons heen. Het is ons verlangen om het gesprek hierover aan te gaan. In januari starten we daarom met Alpha Altena, waar je alle vragen kunt stellen over het geloof in een kleine, veilige groep. Deze Kerstnachtdienst is dus één grote uitnodiging om hier aan deel te nemen.”

advertentie
advertentie