Leon de Bruijn in duel met Jannick van Snippenberg. Doelpuntenmaker John Wijnbelt kijkt toe. Jan Noorlandt

Schelluinen zet grote stap naar lijfsbehoud

28 april 2018 om 17:36 Sport/sport

SCHELLUINEN Een zesde plek bij winst of lichte degradatiepaniek bij verlies. Dat stond er zaterdag op het spel bij het duel tussen Schelluinen en concurrent Asperen. Voor Schelluinen werd dat het eerstgenoemde door een 1-0 overwinning.

Door Tim Hartman

De derde klasse C is een van de spannendste competities van district Zuid I. Het verschil tussen nummer zes Alblasserdam en nummer twaalf Ameide was tot zaterdag namelijk maar vier puntjes. Die twaalfde plek zou na 26 wedstrijden nacompetitie betekenen. De punten waren zaterdag voor zowel Schelluinen (negende) als Asperen (achtste) broodnodig. Dát er zaterdag sprake was van een zogeheten 'kelderkraker' was op het veld ook te zien. Onder het motto 'het maakt niet uit hoe' gingen beide ploegen op jacht naar punten.

Uiteindelijk was het Schelluinen die de doelstelling van de dag voltooide. John Wijnbelt tekende tien seconden voor rust voor de enige treffer van de wedstrijd. Hij tikte de rebound binnen na een venijnig schot van Stefan Walhain.

Laurens Lingen, die vaak betrokken was bij de Schelluinse aanvallen, had meteen na rust dé kans op 2-0, maar vanaf elf meter was Asperen-doelman Dennis Rooijackers hem de baas.

Door de winst stijgt Schelluinen naar de zesde plek, voorlopig even verlost van degradatiestress. Al kan dat volgende week, als Schelluinen tegen Ameide speelt, zomaar weer anders zijn.

Meer over Schelluinen – Asperen, dinsdag in De Stad Gorinchem.

Dennis Rooijackers stopt de penalty van Laurens Lingen.