Afbeelding
Een gezond en efficiënt kantoor. Hoe moet dat?

Een gezond en efficiënt kantoor. Hoe moet dat?

25 april 2018 om 15:41 Advertorial_4

Hoewel de online wereld niet meer weg te denken is uit onze samenleving, is een kantoor ook in deze tijd een must. Een werkomgeving zorgt niet alleen voor een professionele indruk, maar je creëert er ook een heel eigen terrein mee waar jij je aandacht volledig op het werk kunt richten. Met een goed ingericht kantoor is jouw concentratie optimaal en heb je meer plezier in je werk.
 

Zorg voor efficiency
Als je aan het werk bent, wil je het liefst alles bij de hand hebben. Kies daarom voor een bureau dat voldoende opbergruimte heeft en dat tegelijkertijd een ruim werkblad heeft. Op die manier kun je jezelf omringen met de spullen die jij nodig hebt. Let daarbij wel op dat je bureau niet te vol komt te liggen. Een rommelige omgeving zorgt ervoor dat we ons minder goed kunnen concentreren. Houd je bureau dus zo opgeruimd als het kan.

Online werken: de gezonde manier

Wanneer je op kantoor bezig bent, breng je heel veel uren achter de laptop door. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw werkomgeving ergonomisch is. Een bureaustoel is hierbij erg belangrijk. Kies voor een stoel die jij precies in de juiste hoogte en stand kunt zetten. Zo zit je het meest comfortabel. Bovendien zijn er allerlei accessoires die ervoor kunnen zorgen dat jouw werkhouding verbetert. Denk daarbij aan een laptopstandaard, ondersteuning voor je polsen en meer van dat soort zaken. Met al deze accessoires verbetert jouw houding en voel jij je minder moe na een lange werkdag.

Zorg dat je regelmatig beweegt

Natuurlijk, kantoorwerk is vaak zittend werk. Daarom is het een goed idee om je kantoor zo in te richten dat je af en toe wel even op zult moeten staan. Bewegen op je werk is goed voor de gezondheid. Het koffiezetapparaat mag best wat verder weg staan. En heb je al wel eens nagedacht over een fietsbureau? Dit is een combinatie van een hometrainer en een bureau. Op die manier kun je lekker doorwerken, terwijl je ook aan je conditie werkt. Trap maar op die pedalen wanneer je aan een andere opdracht bezig bent.

Een gezonde kantooromgeving is licht


Op sommige dagen zal het buiten erg licht zijn, waardoor je het gevoel hebt dat jouw kantoor toch wel uitstekend verlicht is. Is het echter een regenachtige dag of is het 's ochtends nog schemerig, dan kan je scherm wel eens de belangrijkste lichtbron zijn. Dit is niet goed voor je ogen. Bovendien is het een slecht teken wanneer je dingen op papier nog slechts met moeite kunt lezen bij de verlichting in jouw kantoor. Besteed daarom zeker aandacht aan de verlichting. Ga daarbij zowel voor verlichting van de hele ruimte als een gerichte lamp die op jouw bureau staat. Op die manier kun je de gewenste hoeveelheid licht ook op ieder moment aanpassen. In dit artikel van Vink Lisse is meer informatie te vinden over werkplekverlichting.

Is jouw kantoorinrichting wel goed op elkaar afgestemd? Het is goed om eens over die vraag na te denken. Een goede kantoorinrichting betekent een gezonde en efficiënte werkomgeving. Daardoor gaat de productiviteit omhoog, tegelijkertijd met het werkplezier!

advertentie
advertentie