Schotloos GKV Enomics verliest van concurrent

29 april 2018 om 20:10 Sport/sport

GORINCHEM Zaterdag stond de wedstrijd tegen concurrent SDO/Blijwerkt op het programma. Beide ploegen stonden tot die dag op een gedeelde eerste plaats. Met nog 4 wedstrijden te gaan zou dit wel eens de sleutelwedstrijd kunnen zijn in de strijd om het kampioenschap.

Dat er spanning op de wedstrijd stond was in het begin duidelijk te merken. Zowel het eerste aanvalsvak van GKV Enomics, met Niels Huisman voor de geblesseerde Mats den Besten, als het eerste aanvalsvak van SDO had moeite met het vinden van de korf. Het duurde zelfs 10 minuten voordat de eerste goal viel, aan de kant van SDO. GKV Enomics kwam pas na 13,5e minuut tot scoren, door een schot van Thom Nugteren. Ook hierna kwam de ploeg van Niels Mastijn niet in de wedstrijd, en liep SDO via 5-2 uit naar een schamele 10-3 ruststand. De kansen in de eerste helft waren wel degelijk aanwezig, maar de afronding was, net als vorige week in de uitwedstrijd tegen Die Haghe, uitermate bedroevend.

In het begin van de tweede helft, met inmiddels Martine Wesdijk op de plek van Nienke van der Weijden, leverde GKV Enomics meer strijd dan de eerste helft. Er werd beter afgerond, en beetje bij beetje kon GKV Enomics wat dichterbij kruipen. Binnen 10 minuten was de achterstand van 7 punten al ingelopen tot een 12-8 tussenstand, met nog volop kansen voor de overwinning. SDO bleef echter lange aanvallen spelen, waardoor er vaak mocht worden aangelegd. Opnieuw werd de voorsprong vergroot, 14-8 in het voordeel van de Kamerikse ploeg. GKV rechtte nogmaals de rug en wist opnieuw terug te komen tot 4 punten achterstand, na doelpunten van Thom Nugteren en Jaleesa Claver. In de slotfase kwam good old Kees Baks nog in het veld voor Kevin van Beest, die moeite had de korf te vinden, om wat te forceren. Baks maakte nog een goal, maar kon helaas niet voorkomen dat SDO met de punten aan de haal ging. De einduitslag was 17-12.

Door deze uitslag lijkt het kampioenschap een lastig verhaal te worden. De 2 punten achterstand op SDO lijken niet onoverkomelijk, maar gezien de huidige vorm lijkt dat problematisch. Wanneer de komende wedstrijden zelf gewonnen worden, blijft het hopen op 1 of meerdere misstappen van SDO.
Doelpuntenmakers: Thom Nugteren 5, Jaleesa Claver 2, Niels Huisman 2, Kevin van Beest 1, Kees Baks 1, Nienke van der Weijden 1