Afbeelding
Historische Vereniging Den Ouden Dijk

75x de Kiek van Toen

5 januari 2021 om 08:16 Historie

HERWIJNEN De in 1996 opgerichte Historische Vereniging 'Den Ouden Dijk' uit Herwijnen viert in 2021 het 25-jarig bestaan. Vanaf het begin geeft de vereniging drie keer per jaar een verenigingsblad uit, gemaakt door en voor leden.

Het blad van januari 2021 is de 75e uitgave. In alle verenigingsbladen schreef Jaap de Kock de rubriek ‘De Kiek van Toen'. Bij een bijzondere foto uit vroeger tijd, beschrijft hij het achterliggende verhaal met de namen van de mensen op de foto. Als Jaap het niet weet, dan roept hij de hulp in van leden. Jaap was in 1996 één van de oprichters van de Herwijnse historische vereniging en zat tot 2008 in het bestuur. De huidige voorzitter, Dittie van Zee-van Arendonk, is de enige die vanaf de oprichting nog zitting heeft in het bestuur. Zij heeft Jaap op een voor hem historische locatie nabij de Wadensteinsesteeg in Herwijnen het 75ee verenigingsblad aangeboden. Op de foto staan Dittie van Zee-van Arendonk samen met Jaap de Kock bij de Wadesteinsesteeg, waar Jaap geboren en getogen is. Dittie overhandigt Jaap het 75e verenigingsblad.

Meer informatie over de verenigingsbladen de afgelopen 25 jaar in het bijgevoegde document met daarin het voorwoord uit het verenigingsblad van januari 2021 - nr. 75.

advertentie
advertentie