Boksende vrouw
Boksende vrouw Shutterstock

Gesprek over mogelijke verhuizing van sportscholen

21 januari 2021 om 15:11 Overig

GORINCHEM Hoewel het college heeft besloten om omgevingsvergunningen af te geven voor de sportschool Crossfitt en boksschool Team Massaroni aan de Schelluinsevliet gaat ze toch in gesprek over een eventuele verhuizing.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

GELUIDSISOLEREND De sportscholen zijn al enige tijd aan de Schelluinsevliet gevestigd in panden van Poort6. Omwonenden van appartementen boven de sportscholen hadden februari 2020 klachten ingediend vanwege geluidsoverlast door vallende halters. In het onderzoek naar de geluidsoverlast werd de conclusie getrokken dat met speciale geluiddempende matten en afstand tot de kolommen het geluid binnen de normen blijft. Het gebruik van de geluiddempende matten geldt voor de gehele zaal. Boksschool Masseroni moet een geluidsisolerend plafond aanbrengen en haar deuren gesloten houden tijdens het sporten.

BUURTHUIS Ook al is het college positief over het afgeven van de vergunningen, wethouder Dick van Zanten en Ro van Doesburg gaan toch vrijblijvend in gesprek met beide sportscholen en Poort6 over eventuele, alternatieve locaties. Eerder stelde raadslid Everdien Hamann schriftelijke vragen over het ontbreken van een omgevingsvergunning voor de sportscholen. Daarin stelde ze voor de sportscholen te verhuizen naar buurthuis de Haarhorst, dat leeg kwam te staan nadat PoGo recent is gestopt met haar activiteiten.

advertentie
advertentie