Gedupeerde ouders demonstreerden in Den Haag op het Plein tijdens het onderzoek van de parlementaire ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslagen.
Gedupeerde ouders demonstreerden in Den Haag op het Plein tijdens het onderzoek van de parlementaire ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslagen. Sem van der Wal

Gedupeerden kinderopvang toeslag nog niet bekend bij gemeente

22 januari 2021 om 13:59 Overig

GORINCHEM CDA raadslid Janneke Oversteeg heeft tijdens de raadsvergadering gevraagd of de gemeente Gorinchem ook voornemens is om schulden van gedupeerden van de kinderopvangtoeslag affaire kwijt te schelden. De VNG deed eerder een oproep aan gemeente dat te doen in navolging van de rijksoverheid. 

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Wethouder Eelke Kraaijeveld liet weten dat de gemeente binnenkort de gegevens van de gedupeerden krijgt van de Belastingdienst. Daarvoor moet nog wel een machtigingsbesluit worden genomen door de Belastingdienst. Zo kan de gemeente actief contact leggen. Ze had eerder een oproep gedaan op de gemeentepagina en via social media, maar geen enkele ouder heeft zich bij de gemeente gemeld. Als de gemeente de namen van ouders ontvangt kan ze hen actief benaderen en checken of zij ook een schuld hebben bij de gemeente en of deze kwijt gescholden worden.

advertentie
advertentie