Khadija Zekhnini is een van de vrijwilligers die jongeren ondersteunt bij hun schoolwerk
Khadija Zekhnini is een van de vrijwilligers die jongeren ondersteunt bij hun schoolwerk The Mall

The Mall biedt huiswerkbegeleiding

24 januari 2021 om 12:32 Onderwijs

GORINCHEM The Mall biedt huiswerkbegeleiding Huiswerk maken kan altijd lastig zijn, maar nu jongeren meer op zichzelf zijn aangewezen kan het soms nog moeilijker zijn. Daarom zijn verschillende vrijwilligers van The Mall Gorinchem beschikbaar om hierin te ondersteunen.

Vrijwilliger Khadija Zekhnini (20 jaar) weet wat extra hulp voor iemand kan betekenen: ,,Ik begreep mijn schoolwerk niet altijd, en vond dat lastig. Ik wist ook niet goed waar ik hulp kon krijgen. Nadat ik overstapte naar een nieuwe basisschool merkte ik dat ik veel meer begeleiding kreeg. Hierdoor groeide mijn zelfvertrouwen en kennis, waardoor ik op de middelbare school een niveau hoger ben ingestroomd. Nu volg ik een universitaire studie. Ik gun andere jongeren ook die extra aandacht en hoop dat ze om hulp durven vragen.”

Het initiatief richt zich op jongeren uit groep 7 en 8 en de middelbare school die extra ondersteuning nodig hebben. De begeleiding is gratis en bedoeld voor gezinnen waarvan de ouders zelf geen extra huiswerkbegeleiding kunnen bekostigen. Het contact verloopt in principe digitaal en is ongeveer 1-2 uur per week. Khadija: ,,Ik vond het heel fijn dat ik extra aandacht kreeg. Zo kunnen wij als vrijwilligers ook helpen door extra uitleg te geven van de stof of door het maken van een overzichtelijke planning. Ik vind dat jongeren recht hebben op hulp, ook wanneer ze zelf bijvoorbeeld een klein netwerk hebben.” Er is momenteel nog plek voor zeven jongeren.

Aanmelden kan bij jongerenwerker Eline via eline.wittekoek@yfc.nl of 06-28853421.

advertentie
advertentie