De Gorcumse Literatuurprijs staat in het teken van Hugo de Groot
De Gorcumse Literatuurprijs staat in het teken van Hugo de Groot Marcel Köppen

Meer tijd, Hugo de Groot zou het begrepen hebben!

27 januari 2021 om 08:25 Kunst & cultuur

GORINCHEM De campagne voor de Gorcumse literatuurprijs 2020/2021 voor jong en oud is inmiddels van start gegaan. Het thema is dit jaar geïnspireerd op Hugo de Groot, de bekende rechtsgeleerde en schrijver. Inderdaad: die van de boekenkist, Slot Loevestein en het poortje in Gorinchem! 

Wat laat je na, hoe wil je herinnerd worden? Hugo uit de boekenkist: wat denk jij, wie ben jij, hoe wil jij herinnerd worden? Dat is dit jaar het thema van de Gorcumse Literatuurprijs. Hoewel de letter der wet Hugo na aan het hart lag, had hij zeker ook  begrip voor overmacht. Een belangrijke correctie: in eerdere berichten stond 1 maart 2021 vermeld als uiterste inzenddatum van uw (jullie) gewaardeerde bijdrage. Vanwege corona is de nieuwe ‘deadline’ is nu 30 juni 2021, 23.59 uur.

Meer tijd om mee te doen  en er wat moois van te maken! De schrijfopdracht is deze keer: wat laat je na, hoe wil je herinnerd worden?’ Dat moet toch voldoende inspiratie kunnen geven…  Hugo de Groot kan er over meepraten! Bekijk ook zijn informatiebrief op de website. 

Alle verdere informatie kunt u/kunnen jullie vinden op de website www.gorcumseliteratuurprijs.nl

Deadline
advertentie
advertentie