Afbeelding
Regio Rivierenland

Op weg naar een duurzaam Rivierenland. Welke keuzes maakt u?

28 januari 2021 om 13:05 Overig

HERWIJNEN Voor de één kan de overstap naar duurzame energie niet snel genoeg gaan. De ander wacht liever nog op nieuwe technieken, of vindt het helemaal niet dringend. Wat vindt u? Met Swipocratie krijgen alle inwoners van de acht gemeenten in de Regio Rivierenland, waaronder West Betuwe, de kans om mee te praten over de energietransitie. Dat kan tot en met 14 februari. 

Regio Rivierenland wil samen met de gemeenten Culemborg, West Betuwe, Zaltbommel, Maasdriel, Buren, Tiel, Neder-Betuwe en West Maas en Waal inwoners actief betrekken in de discussie rondom duurzame energie. Al ‘swipend’ kunnen inwoners met de online tool Swipocratie in drie minuten laten weten wat ze vinden van bijvoorbeeld windmolens en zonneparken. Dat kan tot en met 14 februari via rivierenland.swipocratie.nl. Ook is het daar mogelijk om in te schrijven voor een nieuwsbrief. 

ENERGIETRANSITIE Om klimaatverandering tegen te gaan is het belangrijk dat we minder energie gaan gebruiken en energie duurzaam opwekken. Ook in Regio Rivierenland. Deze verandering wordt ook wel de energietransitie genoemd. Hiervoor maakt de regio een plan: een regionale energiestrategie (RES). Dat is een soort kijkje in een toekomst waarin u in 2030 duurzame energie en warmte gebruikt. Die in uw gemeente of buurgemeente op een duurzame manier wordt gemaakt. In april praat de gemeenteraad van West Betuwe over het zogenaamde RES-bod. In juni nemen ze daarover een besluit. Meer info via www.resrivierenland.nl.

advertentie
advertentie