Links: Jeroen van Rosmalen (nieuwe voorzitter), rechts Steven Dondorp (afgetreden voorzitter).
Links: Jeroen van Rosmalen (nieuwe voorzitter), rechts Steven Dondorp (afgetreden voorzitter). Hamelmuseum

Hamelmuseum Gorinchem krijgt nieuwe bestuursvoorzitter

29 januari 2021 om 07:46 Kunst

GORINCHEM Met ingang van januari 2021 heeft het Hendrick Hamelmuseum aan de Kortendijk in Gorinchem een nieuwe bestuursvoorzitter. Interim-bestuurder Steven Dondorp draagt het stokje over aan Jeroen van Rosmalen.

Dondorp trad in 2015 aan als interim-voorzitter en heeft vanuit die hoedanigheid het museum door roerige tijden heen geloodst. Onder zijn leiding is in relatief korte tijd veel gerealiseerd. Onder andere het bestuur en het operationeel museummanagement werden vernieuwd en de kaart- en winkelverkoop, de exposities en bezoekersaantallen namen een zichtbare vlucht. In de voorbije jaren hebben vele enthousiaste bezoekers uit binnen- en buitenland het Hamelmuseum bezocht.

,,Het Hamelmuseum heeft een belangrijke rol in het verhaal van de geschiedenis van Gorinchem. Ik ben er trots op dat het ons gelukt is de operationele en financiële situatie waarin het museum verkeerde op te lossen, niet in de laatste plaats dankzij een gulle handreiking van het FOWW door middel van een kwijtschelding. Ik heb er alle vertrouwen in dat Jeroen van Rosmalen vanuit zijn rol als voorzitter het museum een eervolle plek zal weten te blijven geven op het doek van de Nederlandse historie”, aldus Dondorp.

Jeroen van Rosmalen is, vanuit zijn reeds jarenlange rol als bestuurslid, goed bekend met het museumdossier. ,,De inzet van Steven Dondorp is van essentiële waarde geweest voor het succes dat het museum is geworden. Ik spreek dan ook namens het hele bestuur als ik hem voor die inzet wil bedanken. Er is me alles aan gelegen om zijn goede werk voort te zetten en uit te bouwen, zodat het Hamel museum blijft wat het is: een waardevolle en inspirerende aanwinst voor de stad Gorinchem, waar we als Gorcumers trots op kunnen zijn.”

Meer informatie over het Hendrick Hamel museum:

advertentie
advertentie