Bij het afscheid van burgemeester Bert Schreuder overhandigde wethouder J.B. Eikelenboom hem een oorkonde en de erepenning van de stad.
Bij het afscheid van burgemeester Bert Schreuder overhandigde wethouder J.B. Eikelenboom hem een oorkonde en de erepenning van de stad. Regionaal Archief Gorinchem

Oud-burgemeester Schreuder wordt herdacht in raadsvergadering

5 februari 2021 om 15:47 Politiek

GORINCHEM Oud-burgemeester A. (Bert) Schreuder is zaterdag 30 januari in Amersfoort overleden op de leeftijd van 91 jaar. De PvdA’er was burgemeester van Gorinchem van 1971 tot 1982.

Schreuder werd geboren in Apeldoorn en begon zijn burgemeestersloopbaan in Puttershoek. Op 4 september 1971 werd hij geïnstalleerd als burgemeester in Gorinchem, hij volgde burgemeester L.R.J. ridder van Rappard op die bijna dertig jaar burgemeester was. Onder het bewind van Schreuder keerde Van Rappard later nog terug als raadslid. 

Schreuder vertrok in 1982 om burgemeester in Amersfoort te worden, waar hij in 1994 zijn loopbaan beëindigde. Bij zijn afscheid in Gorinchem kreeg hij een zilveren erepenning van de stad aangeboden. Schreuder was Ridder in de orde van de Nederlandse Leeuw.  De gemeenteraad herdenkt de oud-burgemeester in de raadsvergadering van donderdag 18 februari. 

advertentie
advertentie